Najlepszy SUV na rynku

Najlepszy SUV na rynku

AUDI Q7
38
28%
BMW X5
9
7%
HYUNDAI Santa Fe
4
3%
JEEP Grand Cherokee
12
9%
KIA Sorento
4
3%
MERCEDES GL
9
7%
PORSCHE Cayenne
16
12%
VOLVO XC90
13
9%
VW Tuareg
10
7%
INNY (napiszcie post jaki)
22
16%
Razem głosów : 137

05 Lip 2009, 21:34

moze mercedes r classe?? chociaż nie wiem czy jest to do końca SUV lecz pod tą kategorie też podchodzi...
hightenergy
Nowicjusz

Miejscowość: Giżycko

21 Lip 2009, 23:40

Trzeba nie mieć żadnego pojęcia o terenowych suvach aby wybrać Audi Q7 lub PORSCHE Cayenne, tylko Jeepem Grand Cherooke można władować się w błoto pojechać po nasypach i bezpiecznie z nich zjechać nie obrywając zderzaków i nie niszcząc samochodu . . .
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

22 Lip 2009, 10:20

No...
A potem obudzic się.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

22 Lip 2009, 15:34

Heh . . . mam na myśli sam tylko pomysł, pięknym błyszczacym porshe cayenne władowanie się w krzory nie jest dobrym pomysłem. ;P Sory za moje oddanie dla tej marki, ale naprawdę uważam jeepy i land rovery to naprawdę dobre auta rodzące sobie na wielu trawersach .
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lip 2009, 19:49

"A kto bogatemu zabroni?"
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

22 Lip 2009, 21:30

No nikt . ;D
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...
    Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...

31 Lip 2009, 15:11

Jeep najlepszy mój brat ma takiego srt8 5s do setki napęd 4x4 tańszy w utrzymaniu od tamtych audi bmw i mercedesów! wykończony dobrą skórką piękny ryk i wygląd navigacja jedyny minus te amerykańskie plastiki!
Piotr78
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

22 Kwi 2010, 19:37

Witam serdecznie jestem nowy na forum
Suv-y to nie terenówki choć ich możliwości potrafią zadziwić osobiście polecam Q7 bardzo wszechstronny i udany samochód zapraszam do zobaczenia filmu o Q7,ML,GL,X5

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez cichowski, 22 Kwi 2010, 23:54, edytowano w sumie 1 raz
cichowski
Nowicjusz

Miejscowość: NICE

28 Kwi 2010, 14:49

Witam, mam wrażenie że niektóre osoby zabrnęły tu w ślepą uliczkę dywagując o kwestiach pokonywania najcięższego terenu. A przecież tematem jest najlepszy SUV na rynku (choć to określenie mocno nieprecyzyjne).
No cóż, moim zdaniem ten laur należy się Subaru Foresterowi. Przyzwoicie jeździ w terenie (uprzedzam uwagi purystów, chodzi o umiarkowany teren na miarę klasy SUV), bardzo dobrze prowadzi się na asfalcie bo ma nisko położony środek ciężkości, bardzo bezpieczny dzięki stałemu napędowi na wszystkie koła (jako jeden z nielicznych samochodów wyposażony w ISR). Dla oszczędnych diesel o bardzo wysokiej kulturze pracy i niskim spalaniu. A na dodatek bardzo dobrze wypada we wszelkiego rodzaju rankingach bezawaryjności. To wszystko sprawia, że na niego oddaję głos.
maniekw
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

07 Maj 2010, 21:48

Skoro Mitsubishi ASX się nie podoba to może Dacia Duster.
Ostatnio edytowany przez maik36, 11 Maj 2010, 00:13, edytowano w sumie 1 raz
maik36
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa i okolice

05 Cze 2010, 21:29

Miałem dylemat midzy trzema autami:
Audi Q7
Volkswagen Touareg
Jeep Grand Cherokee

Jednak zagłosowałem na Grand Cherokee.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

30 Paź 2012, 15:02

lincoln aviator navigator sa niedrogie w uzytku moze spali dwa litry paliwa wiecej niz jakies Q7 ale te auta cie nigdy nie zostawia na drodze i zobacz sam ze tylko ami maja po pul miliona kilometrow a i nawet milion a jeszcze nie widzialem Q7 x5 tuareg czy jakies tam inne z pul milionowym stanem licznika a poza tym ja mialem wypadek w zeszlym roku zawinolem latarnie w okul mojego lincolna szkody to blotnik i szyba ale zbiznosc i rama sie nic nie przestawily a Q7 juz widzielwm zawinieta w okul latarni i dziwnym zbiegiem okolicznosci zaledwie latarnie dalej niz ja ale to twuj wybur ja juz wybralem 10 lat temu i jezdze ruznymi amerykanskimi autami ale niemickie auta sa przereklamowane one byly dobre 20 lat temu . ale jak chcesz cos tanszego to hunday kia toyota ale rence zdala od niemieckich bo servis stanie sie drugim garazem twojego auta pozdrawiam adam
adammleko
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 03 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: lincoln aviator
Silnik: 4.6 305km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

18 Lis 2012, 18:56

Niezawodność plus wygoda, jakość i design, może Volvo XC90?
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa