Nie łapie odpowiedniej temperatury

07 Cze 2012, 02:07

Chciałbym tylko dodać,że w ciągu 1,5 roku musiałem wymienić 2 termostaty Wahlera (niby dobra marka) Oby dwa puszczały... I nie byłoby tragedii gdyby nie to,że za każdą wymianą termostatu w Astrze trzeba ściągać rozrząd,bo termostat jest za obudową paska rozrządu...
Trzeciego Wahlera juz nie kupiłem chociaz sądzę że po prostu miałem pecha...
Kupiłem Verneta ,bo taki był w sklepie. Od 2 lat chodzi bez zarzutu,precycyjnie i idealnie otwiera i zamyka. Tak więc na trmostat trzeba trafić..! :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Cze 2012, 11:39

Wymieniłem czujnik temperatury cieczy chłodzącej na nowy i wskaźnik pokazuje tak jak powinien - cały czas 90 stopni. A to oznacza że zakupiony przeze mnie termostat jest w pełni sprawny. Tak więc jeśli ktoś będzie miał wskaźnik stojący w miejscu (ale nie na samym dole bo wtedy inna wina) - czujnik temperatury cieczy do wymiany. Dziękuję za pomoc.
merliner
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

23 Mar 2013, 15:04

dzięki za ułatwienie poszukiwań usterki ;)
karlo92
Nowicjusz

Auto: Bentley Continental GT
Silnik: VW Golf 3

23 Mar 2013, 15:14

No dobrze ale jaka to astra ? może jakiś rok ? silnik ? jakie powietrze wieje z dmuchawy ?
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...