Nowość w BMW

24 Mar 2008, 22:44

Tak więc do salonów BMW trafił najnowszy model BMW X6. Samochód naprawdę z ciekawą stylizacją, który powinien sprawnie radzić sobie w terenie. Aczkolwiek można powiedzieć ze będzie przeznaczony dla ludzi którzy lubą sportowe coupe. Dostaną sportowego SuVa. Wg mojej opinii to nie bedą pieniądze wyrzucone w błoto.

Ceny przedstawiają sie następująco:

X6 xDrive 35i ( poj. 3 litrów o mocy 306 KM średnie spalanie 11l) koszt 250 tyś zł

Silnik Wysokoprężny:
X6 xDrive 30d (poj. 3litrów o mocy 235 KM średnie spalanie 8,2l) koszt 245 tyś zł
X6 xDrive 35d (poj. 3litrów o mocy 286 KM średnie spalanie 8,3l) koszt 264 tyś zł

Najprawdopodobniej ceny ulegną zmiane ale nieznacznie.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

25 Mar 2008, 00:58

W Nowym Jorku BMW zaprezentowano koncept car o nazwie CS. Wg informacji podanych przez producenta samochód ma mieć 5,10 m długości i 1,36m oraz mieć potężny silnik napędzany na tylnie 21 calowe koła tylko ... BMW nie podało szczegółów. Ma być połączeniem limuzyny i coupe a tak wyszło:

[fotki niedostępne]

Jak widać na fotkach samochód prezentuje sie wyśmienicie. Stylizacja piękna i zarazem agresywna. Jedyny mankament to wnętrze ... takie nijakie.

Na początku roku pojawiły się informacje ze tak ma wyglądać nowa seria 7 i na to wszystko wskazuje aczkolwiek może BMW chce wprowadzić całkiem nowy model pod numerkiem 8. Czas pokaże
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

25 Mar 2008, 01:01

nie pałam miłością do BMW, ale przyznam się bz bicia, że autko zrobiło na mnie wrażenie :) wnętrze oczywiście do wymiany, ale nadwozie, te wszystkie kształty itd powalają..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

25 Mar 2008, 01:18

łohoho to teraz tylko czekać :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

25 Mar 2008, 01:28

No to następne nowinki:

Pakiet zmian dla najnowszego coupe z Bawarii.
Najmniejsze w gamie BMW serii 1 coupe to próba stylistycznego nawiązania do tradycji modelu 2002ti. Niemiecki tuner, firma Hartge, próbuje z nią zerwać - przygotowała pakiet stylistyczny, który ma odmienić oblicze tego samochodu.
Teraz BMW może być wyposażone w obudowy lusterek wykonane z włókna węglowego, poszerzone zderzaki z większymi wlotami powietrza, progi, lotkę na klapie bagażnika i nowe felgi w rozmiarach 18 i 19 cali. Wewnątrz znajdziemy mniejszą trójramienną kierownicę i nowe zegary, które wyskalowano do 300 km/h. Choć zdecydowano się na zmianę zawieszenia, to Hartge na razie nie przygotował pakietu wzmocnień do tego auta.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

25 Kwi 2008, 21:49

a tu kilka autek BMW

Oczywiście to tylko prototypy;]

BMW Z8

5

7

Z4

3

1 cabrio
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

26 Kwi 2008, 23:06

BMW CS jest poprostu piękne!!!Widziałem ten samochód już jakiś czas temu w tygodniku "Motor",w którym to pisali,że to auto ma być czymś zupełnie nowym.Konkurencją dla Mercedesa CLS-a i dla pojawiających się w najbliższych latach Porsche Panamery i Astona Martina Rapide-a oraz Audi A7!Niewiem czy o nim słyszeliście,ale samochód też wygląda całkiem nieźle.Poniżej podaje linki ze zdjęciami właśnie A7.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

27 Kwi 2008, 11:20

i bardzo dobrze, Mercedes CLS wyznaczył nowy segment i widać ze Audi oraz BMW czują sie gorzej i chcą zyskać nowych nabywców. a Aston i Porsche to takie bardziej wynalazki i okaże sie czy zostaną przyjęte jak na takie marki.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika