REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Więc zgodnie z tym, może cię obciążyć max na 2250 zł ( 15x 150 ). JednakżeWafel napisał(a):Tak widnieje 150 zł
Wafel napisał(a):Pomijam fakt, że kaucja która została zabrana to była metoda rozwiązania tej sytuacji, że nie będzie obarczał kosztami z serwisu na 10 tys itd.
Rokiko napisał(a):To jest wliczone w ryzyko wypożyczania samochodów i ciebie to nie dotyczy.
Edquar napisał(a):Jesteś troszkę w błędzie, autora to dotyczy bo przez jego nieumyślne uszkodzenie auta będzie naprawa, przestój i utracone zarobki, liczy się też czas właściciela czy tez straty moralne.
I za to może naliczyć kary umowne i to nie musi mieć związku z naprawą, on może tego auta w ogóle nie naprawiać.
Wafel napisał(a):Z tą sprawą jest gorzej niż myślałem, wczoraj gość chciał żeby coś dopłacić a dziś żąda 2000 zł czyli całości pokrycia naprawy, tzn rzekomej wyceny.
Wafel napisał(a):Gdy go proszę o przedstawienie wyceny to nie bo to będzie kosztować, to skąd on bierze te kwoty?
Wafel napisał(a):Może warto skorzystać z porady jakiegoś prawnika? u mnie w mieście są w niektóre dni darmowe porady prawne.
To jest wypożyczalnia która pewne rzeczy musi mieć wkalkulowane w ryzyko. Nikt specjalnie nie uszkadza samochodu po to żeby nie mogła go dalej wypożyczyć. Poza tym to uszkodzenie nie unieruchamia samochodu więc może być wypożyczany dalej i w momencie kiedy nie będzie na niego zapotrzebowania można zaplanować naprawę. Jak by tak było jak piszesz to nic tylko iść w taki interes bo ryzyko znikome a w rzeczywistości tak nie jest.Edquar napisał(a):Jesteś troszkę w błędzie, autora to dotyczy bo przez jego nieumyślne uszkodzenie auta będzie naprawa, przestój i utracone zarobki, liczy się też czas właściciela czy tez straty moralne.
MotoAlbercik napisał(a):Dopóki nie da ci pokwitowania tych 500 zł, to nic mu nie dawaj i go o tym poinformuj, że nic nie dostanie, dopóki nie da ci pokwitowania na te 500 zł
Wafel napisał(a):No tak, niestety nie mam żadnego pokwitowania na te 500 zł, pytanie czy podeśle skan/zdjęcie.
Wafel napisał(a):Bo co jeśli ktoś by przekosił cały przód? Wyjdzie np 7 tys naprawa i co będzie jej żądał? Czy też wtedy tylko do 2250?
Rokiko napisał(a):Ma być potwierdzenie zabranej kaucji nic innego na razie nie wpłacaj. Jak chcesz coś wpłacić to poproś najpierw o dokument na którego podstawie wpłacisz pieniądze tak jak napisałem wyżej.