Opel Astra - duży problem POMOCY

08 Lis 2008, 19:18

Witam!! Dziś wziąłem sobie auto mojego ojca OPEL ASTRA i pojechałem z kolegą w sumie 300m od domu tam i z powrotem wykonałem dwa "palenia gumy" w czasie jazdy 1 źle wchodziła więc czasem po męczyłem go na 3, gdy dojechałem do domu ,cofnąłem i wjeżdżałem do garażu (na 1 ale wskoczyło 3) poczułem smród z maski tak jakby się kable lub płytki paliły i właśnie nie wiem co się mogło stać czy coś poważnego czy po prostu to co ja myślę że go przegrzałem (i czy jest w tym jakaś moja wina ) prosze o szybką odp
abcd1234
Nowicjusz

• 12 Lis 2008, 23:48

kolego jak ruszałeś z 3 to sprzęgło przyjarałeś :)
    autolucas
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock

18 Gru 2013, 19:55

Racja kolego przypalona tarcza sprzegla sama tarcza ok 100 zl ale do tego łożysko i docisk :)
    marcin13107
    Obserwowany

Prawo jazdy: 6- 8- 0
    Auto: opel astra
    Silnik: 1.7D
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

19 Gru 2013, 02:47

marcin13107 napisał(a):Racja kolego przypalona tarcza sprzegla sama tarcza ok 100 zl ale do tego łożysko i docisk :)

Tylko z robocizną trochę gorzej. Znaczy nie powinna być bardzo droga ale wymiana oleju to na bank nie jest :no:.

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

06 Sty 2014, 19:28

Tak jak koledzy wyżej ale może nie jest potrzebna wymiana trzeba pojeździć i zobaczyć może nie przypaliłeś tego bardzo i jeszcze pojeździ
    Capek97
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 1997
    Auto: Nie mam

07 Sty 2014, 14:54

Z jednej strony racja,ale z drugiej pozostaje pytanie o to czy jest sens zużywać zupełnie do końca bo kupując nowe masz pewną gwarancję,wiec decyzja należy do Ciebie.
    Alkomaty
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
      Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...
      Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania
      Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...