Opel Astra F Heatchback 1.4 z LPG 1992.r.

14 Paź 2014, 16:19

No więc tak mam dość dziwny problem, ponieważ moja asterka przy kilkudniowym postoju nie chce odpalić, jeżdżę nią codziennie praktycznie po 100km. Natomiast jeżeli nadchodzi weekend zdarza się, że zamieniam jazdę samochodem na wędrówki piesze i właśnie po takim weekendzie moja mała ma rano problem, żeby zawieść mnie do pracy.
Akumulator kręci zdrowo, z resztą niedawno wymieniany.

Powiedzcie mi co jej może dolegać? ;)
Adamlw1
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

17 Paź 2014, 03:07

Schodzi paliwo z układu paliwowego. Przede wszystkim odpowietrzyć trzeba układ i sprawdzić ciśnienie na pompie paliwa. Może jest jakaś malutka nieszczelność. Nie śmierdzi paliwem jak kręcisz długo..? A może filtr paliwa się zapchał..?
Zapal awaryjnie auto na gazie. Jak zapali lepiej niz na benzynie ,to będzie to o czym piszę. I dam ci jeszcze jedną radę taką z praktyki... :) Zanim postawisz auto na weekend,to przy parkowaniu pod domem i zanim wyłączysz silni,to przerzuć go na benzynę. Kilkanaście sekund pracy na benzynie i zgaś silnik. Po weekendzie powinien lepiej zapalić niż jak był gaszony na lpg. 8)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Caddy 4MOTION
    Volkswagen Caddy z napędem na cztery koła oferowany jest od 2009 roku. W 2010 roku marka zaprezentowała nową wersję tego najbardziej popularnego samochodu dostawczego Volkswagena w Polsce. Samochód został udoskonalony ...