REKLAMA
Witam!
Od jakiegoś czasu wariuje mi nawiew, tzn. raz działa dobrze, czyli na wszystkich biegach. Innym znów razem dmuchawa jest cały czas załączona na full, obojętne jest pokrętło, można kręcić, regulować, ustawiać i nic Czasem jest tak, że załapie np. bieg 1, ułamek sekundy będzie dobrze, ale zaraz wskoczy na pełne obroty. Czy ktoś z Panów może ma jakikolwiek pomysł z czym może to być związane? Szukałem po forach (różnych, nie tylko Vectrowych), ale takiego problemu nie udało mi się znaleźć. Może to być sterownik? Rezystor?
O samochodzie: Vectra B - 1998r. - 1.6 16v - przebieg 175tys. km (jako auto), przy 100tys. wymieniony całkowicie silnik, bo poprzednia właścicielka nie dbała zbytnio o takie pierdoły jak np. kontrola poziomu oleju Tutaj zaczyna się cyrk, ponieważ auto fabrycznie ma wszystko przystosowane do klimatyzacji (łącznie w guzikiem "śnieżynki" na desce), ale samej klimy nie ma. Podejrzewam, że zniknęła w warsztacie, kiedy montowany był nowy silnik. Dlatego mowa jest tylko i wyłącznie o samej dmuchawie, bez klimatyzacji.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszelakie porady.