Peugout 206

10 Mar 2010, 20:03

Witam, znalazłem takiego peugota :
[link do oferty na Allegro wygasł]
zadzwonilem do wlasciciela, powiedzial ze jedyny mankament to, ze kiedys byl uderzony kołem, wyskoczyla poduszka od pasazera i nie została "uzupełniona", do tego przez to ciagle sie świeci ABS bo niby czujnik walniety, podobno mechanik ocenił koszt naprawy 200zł, warto sie w to pchac czy moze byc to naprawde "głeboka studnia"?
tomek.mly
Początkujący

Miejscowość: DGL

10 Mar 2010, 20:34

I od uderzenia kołem ma caly przód poje**any? Co za bajkopisarz. Do tego ten przebieg. Daj sobie spokój...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

10 Mar 2010, 20:36

tak myslalem. nigdzie nie jade :D
tomek.mly
Początkujący

10 Mar 2010, 21:05

Według mnie bity z każdej strony :lol: nie no z przodu kiepsko spasowany zderzak od strony kierowcy,prawy przód widać gołym okiem że maska minimalnie odstaje niz z drugiej strony,przedni prawy błotnik ma inny odcień i prawy bok mógł tez byc dupniety (szczelina miedzy drzwiami a tylnym błotnikiem),masz racje nawet nie ma po co jechac oglądać.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Mar 2010, 21:08

hehe, nie wiem jak wy, ale jak widze w tytule "igiełka" to wiem ze cos jest nie tak :D
tomek.mly
Początkujący

10 Mar 2010, 21:13

Taa igiełka prosto z Niemiec i w dodatku od dziadka który co niedziele nim jeżdzil tylko do kościoła,prosze Cie :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...

10 Mar 2010, 21:49

W ogóle na sam fakt że to "peżot" to źle sie robi :???:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

10 Mar 2010, 21:53

a tam, ja nie mam nic przeciwko "peżotom" ;)
tomek.mly
Początkujący

10 Mar 2010, 21:56

Tak, do póki go nie masz. Radziłbym raczej porozglądać sie za Clio II, przynajmniej nie ma problemów z zawieszeniem.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

10 Mar 2010, 21:58

mamy w rodzinie 307, narazie wymienane byly tylko filtry i płyny...
tomek.mly
Początkujący

10 Mar 2010, 22:04

Golym okiem widac ze nie warto. Igielka, nigdy nie palone, bezwypadkowy i przebieg troche ponad 100tys :) Wszystko to klamstwo :) A tak na marginesie skad niby wie ze nigdy nie palone? :mrgreen:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

10 Mar 2010, 22:38

Kubuch napisał(a):I od uderzenia kołem ma caly przód poje**any? Co za bajkopisarz. Do tego ten przebieg. Daj sobie spokój...

Zgadzam się, od kiedy od uderzenia kołem spasowanie całego przodu jest jak po spotkaniu z jakąś betonową przeszkodą lub innym autem ? Wyrżnięty aż miło zarówno w przód jak i tył (szczeliny zderzaka i odstająca klapa bagażnika) i tyle. Nie ma się nawet co zastanawiać, jak sprzedający tak ściemnia to musi być igiełka :)
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

10 Mar 2010, 22:44

śmiac mi sie z was chce potraficie ocenic samochod nie widzac go nie zajrzeliscie pod maske a juz wiecie gdzie byl bity i co i jak a jezeli to bylo kosmetyczne uderzenie ze podluznice nie ucierpialy i zostaly wymienione tylko elementy odkrecalne a wy juz wszystko widzicie i jeszcze ty krikus czy jak ci tam twierdzisz ze peugeoty to srakie czy owakie a ty jezdzisz zgnilkiem fordem i wzyciu bym takim czyms nie jezdzil lubie miec sucho w butach... :???: jestem zdania ze dopoki nie obejrze auta to nie mowie o nim nic zlego dla to ze auto kiedys bylo uszkodzone nie dyskwalifikuje go ze nie mozna go kupic wole kupic auto ktore kiedys bylo uszkodzone niz nie uszkodzonego rzęcha z przebiegiem 350tys ja bym go jechal obejrzec i wtedy mowil jaki on jest rzeczywiscie
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

10 Mar 2010, 23:02

A co tu oglądać? Szpary z każdej strony różne. Blacha odstaje przy prawym świetle tak, że zapalniczkę możnaby włożyć. Jeśli samochód nawet by miał kolizję i został dobrze naprawiony to nie poznasz po zdjęciu, że coś było robione. Skoro ślady po kolizji są tak widoczne jak tutaj to znaczy, że został naprawiony niefachowo po jak najmniejszych kosztach. To z kolei oznacza, że albo ktoś go naprawił celowo pod sprzedaż albo oszczędzał na eksploatacji jak tylko się dało. Tak źle i tak niedobrze.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

10 Mar 2010, 23:17

tower napisał(a):śmiac mi sie z was chce

A mi z Ciebie... Skoro gołym okiem na zdjęciach widać, że auto bezwypadkowe nie jest a sprzedający opowiada jakieś pierdoły o wjechaniu w dziurę to o czym wogóle mowa? Poza tym jak kolega wyżej napisał - kolizja nie dyskwalifikuje auta pod warunkiem, że jest dobrze naprawione a to NIE JEST!

P.S.
Radości z użytkowania Citroena życzy właścicel zgniłka Forda...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013