Problem opel astra G 1.7 dti (isuzu)

09 Sty 2011, 15:23

Witam, otóż wczoraj zaczął mi się problem z autem, jechałem i nagle zapaliła mi się kontrolka poziomu emisji, układ elektroniczny silnika ( kontrolka z piorunem) jak się zapaliła to silnik głośno i nie równo pracuję ( szczególnie na niskich obrotach) a jak dodaję gazu to tak pracuje jak traktor, w dodatku nie mam mocy :/. Pasek klinowy piszczy od czasu do czasu. To wszystko od wczoraj się dzieje.
Jeśli domyślacie co mu może dolegać to proszę o odpowiedzi.
Mariusz_Auto
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

11 Sty 2011, 19:44

Podłącz auto pod TECHa.Jest to ewentualne uszkodzenie zaworu recyrkulacji spalin
życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

11 Sty 2011, 22:13

Ja bym stawiał na przepływomierz częsta awaria w tych modelach i doradzę tylko oryginał.. ale najlepiej podłączyć jak kolega radzi pod kompa ale w twoim możesz sam zdiagnozować naciskasz do dechy gaz naciskasz pedał hamulca i przekręcasz zapłon i liczysz ile razy mrugnie kontrolka silnika ta z piorunem..i 10 razy jak mrugnie to jest zero i kolejne mrugania to są cyfry masz kody błędów 4 cyfrowe czyli po pulsowaniu do jednego kodu błędu jest chwilkę przerwy i mruga dalej jak jest kilka błędów..to mniej więcej tak bez kompa samodzielnie zrobić można.
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
    1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...