Problem w sprawie ''kolizji''

25 Lis 2011, 22:33

Witam,
A więc mam taki dylemat. Jechałem już wieczorem, droga w miarę pusta, przede mną ze 3 auta. Dojeżdżamy do większego skrzyżowania, włącza się czerwone światło wszyscy hamują ja tez. Ostatecznie już wytraca swoja prędkość, właściwie ledwo toczyłem się i nagle zauważyłem ze jestem już zbyt blisko auta które stało przede mną. Zatrzymałem się właściwie prawie na nim no ale nie poczułem aby było jakiekolwiek uderzenie, kierowca auta z przodu też na początku bez reakcji więc uznałem, że na pewno nie przyhaczyłem Pana z przodu. No ale obserwuje kierowce co robi i widzę, że odpina pasy i wychodzi no więc ja tez wychodzę podchodzę do niego na wysokości przodu mojej maski pytam się czy uderzyłem ? Pan patrzy na 'miejsce kontaktu' , jest może odległość miedzy moim zderzakiem a jego z 5cm(?) On coś tam maca patrzy, ja po nim. Mówi do mnie i żony(chyba) że nic niema ja tez nic nie zauważyłem u niego jak i u mnie, potem odpowiada "no dobra' i wszedł do swojego auta. Gościu całkiem spoko bez żadnej agresji czy napinki. Zaświeciło się zielone każdy pojechał w swoja stronę. Przyjechałem do domu na przednim zderzaku nic nie widać.
Tylko, że teraz nachodzą mnie różne myśli typu "cicha woda brzegi rwie'. Czy np specjalnie ten kierowca czegoś przy zderzaku nie zrobi i zgłosi sprawę na policje? Czy jeszcze czegoś nie wymyśli. Wiem, że to są tylko domysły ale nigdy nie wiadomo co drugi człowiek nie wymyśli aby sobie wymienić choćby zderzak.
Chciałbym usłyszeć odpowiedz czy gdyby coś gościu zaczął kombinować ,mam jak się wybronić? Czy jeżeli razem oglądaliśmy miejsce "tej kolizji' i uznaliśmy ze nie ma śladów to sprawa zostaje uznana za rozwiązaną i mnie to już nie obchodzi ?
Ogólnie jestem człowiek spokojny i nie lubię spraw nie pewnych dlatego mnie to trochę dręczy
Proszę o w miarę szybką odpowiedz :)
komando
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Peugeot 206

26 Lis 2011, 15:52

Spoko - pewnie chłop już dawno zapomniał o tym ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

26 Lis 2011, 16:31

A nawet gdyby to kto mu uwierzy, że skasował zderzak a twój jest niby cały?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Lis 2011, 18:00

@up W pojedynku Maluch vs BMW X5 to jest całkiem możliwe ;)
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

26 Lis 2011, 19:04

Mówisz, że uderzenia nie było (mówisz prawdę!). Mówisz, że nic się nie stało (bo tak było!). Mówisz, że "poszkodowany" nie składał roszczeń (bo tak było!).

Żeby więc ktokolwiek mógł Cię pociągnąć do odpowiedzialności, musiałby wykazać, że do zderzenia doszło. Jak to zrobić, skoro nie ma śladów?

Nie myśl o tym za dużo, bo jak człowiek za mocno o czymś myśli, to zazwyczaj przekombinuje i robi głupoty. Śpij spokojnie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lis 2011, 19:24

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W takim razie pozostaje jak najszybciej zapomnieć o tej sytuacji :D
komando
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Peugeot 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC
    Rodzina sportowych samochodów Lexusa wkrótce powiększy się o nowe auto z otwartym dachem, czyli długo wyczekiwany model LC w wersji Convertible. A co z mniejszym Lexusem RC? W 2014 roku japońska marka zaprezentowała ...
    3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...

27 Lis 2011, 11:09

To zamykam i kosz !! OK ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna