Problem z silnikiem BMW 520D e60 POMOCY !!

07 Kwi 2015, 18:04

Witam forumowiczów!!
Mam problem z autem - strzeliła mi uszczelka w ruze do interkulera w turbo , spadla moc i gwizdał ale jeździłem bo nie miałem wyjścia , a teraz olej górą poszedł przez korek tak gdzies z litr, i slinik zgasł na trasie . I nie wiem co jest a strasza mnie wymianą silnika. Czy ktos moze wie co moglo sie stac ?
Bmwautomat
Obserwowany

Auto: bmw
Silnik: 520
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

08 Kwi 2015, 10:08

jaka uszczelka w którym miejscu? jaki olej jaką górą? przez jaki korek?
kowalkcn
Początkujący

Prawo jazdy: 14 12 1993
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Citroen C5 I, Peugeot 407, 205
Silnik: 2.2hdi133KM,2.0hdi
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

10 Kwi 2015, 15:41

Witam uszczelka przy torbo w metalowej rurze, a olej poszedł korkiem wlewu oleju do silnika jak Jechałem z górki i poprostu zgasł silnik. Mam go od początku i nie miałem wiekszych problemów , ale przejechał już 300 000 km.
Bmwautomat
Obserwowany

Auto: bmw
Silnik: 520
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

21 Kwi 2015, 21:02

Silnik normalnie odpala i chodzi? Mówisz, ze ulecial Ci litr oleju. Oby się nie okazało, że zatarłeś silnik :cry:
l0czek
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Prelude V
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...