Rejestracja samochód z usa błagam o szybką odpowiedzi i pomoc

27 Sty 2016, 01:06

W urzedzie nie moge przerejestrowac auta bo ma amerykańskie swiatla przeróbka kosztuje prawie 1000zl osoba od ktorej kupilem auto twierdzi ze powinni zarejestrować
co oznacza w dowodzie rejestracyjnym odstępstwo mt do dn 30.11.2018
zdjecie dowodu rejestracyjnego [link wygasł]
tommi1515
Nowicjusz

Miejscowość: z google

27 Sty 2016, 09:34

Juz sie dowiedzialem w ministerstwie transportu, balagan i burdel tam panuje do 4 działów musiałem dzwonić kazdy podawał numer do nie tego działu co trzeba rece opadaja
tommi1515
Nowicjusz

28 Sty 2016, 16:15

tommi1515 napisał(a):co oznacza w dowodzie rejestracyjnym odstępstwo mt do dn 30.11.2018
Jest to wlaśnie okres wazności tego odstępstwa na świała dla całego samochodu.MT wydawało odstępstwo na samochody nowe sprzedawane przez salony w Polsce.Poprzedni wlaściciel powinien dać Ci przy sprzedazy ksero tej decyzji/orginał wylądował zapewne w WK/...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Sty 2016, 03:20

Ja nie mogłem zarejestrować ponieważ odstępstwo dostał konsul ambasady i musiałem przerabiać oswietlenie:(
tommi1515
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
    Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...