Reklamacja dywanika gumowego

07 Gru 2011, 16:18

Witam,

Witam, w zeszły poniedziałek [28.11] kupiłem nowe dywaniki gumowe do samochodu. Dzisiaj podczas powrotu do domu zauważyłem że sprzęgło przy podłodze o coś zachacza i zdarzyło się nawet że kilka razy nie chciało odejść od podłogi. Po powrocie przyjrzałem się dywanikowi i okazało się że pękł na wylot w miejscu pod sprzęgłęm na szerokość około 5 cm. Dywanik w miejscu pod sprzęgłem ma już dość mocne ślady zużycia.

Czy przysługuje mi jakaś reklamacja? Rozumiem że może się zużyć po kilku miesiącach, ale po 9 dniach? Na szczęście znalazłem paragon i teraz uzbrajam się w argumenty żeby zwiększyć swoje szansę na dostanie nowego dywanika :)

Pozdrawiam
jarowit
Nowicjusz

06 Wrz 2012, 09:53

Moim zdaniem jeśli dywanik był nowy to nie ma prawa tak szybko się zużyć,masz o co walczyć. Na przyszłość polecam też kupować w dobrych sklepach u pewnych i sprawdzonych sprzedawców. Tutaj mogę polecić aukcje [link do oferty na Allegro wygasł]
Dbajoauto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...