Witam, posiadam renault scenic I, 1999 rocznik ~90KM silnik 1,6. W trakcie jazdy samochód wpadł w poślizg i przekręcił się o 180 stopni po czym uderzył w drzewo. Zdjęcia, które dołączam zostały zrobione bezpośrednio po wypadku. Zaraz za tylnym zderzakiem jest butla z gazem. Silnik jest w dobrym stanie, całe auto do tej pory również było. Auto zostało kupione 6lat temu za ~12 000zł. Moje pytanie brzmi czy auto opłaca się naprawiać i ile taka naprawa mogłaby kosztować (na podstawie tego co widać na zdjęciach), czy lepiej jest je wystawić na aukcji w obecnym stanie. Co do uszkodzeń niewidocznych na zdjęciach nie mam jeszcze żadnych informacji.
Osobiście podejrzewam, że koszt naprawy będzie większy niż obecna wartośc samochodu - średnia cena to 6 tyś zł. Pytanie tylko, czy masz kasę i chcesz mieć ten samochód. Dla porównania możesz usiąśc przed kompem, włączyć Allegro i poszukac ile kosztują poszczególne części. Szukaj w kolorze auta, to zaoszczędzisz na malowaniu. Ale koszt naprawy napewno przekroczy te 6 tyś zł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Czy bezpieczeństwo się opłaca? Zmiany w przepisach i mandatach Wprowadzane sukcesywnie zmiany w przepisach i wysokości mandatów w Polsce dotyczą wielu niebezpiecznych zachowań kierowców na drodze, takich jak przekraczanie dopuszczalnej prędkości, nieustąpienie pierwszeństwa ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.