haha, SZKODA a nie skoda... superb w limuzynie... co to za limuzyna która pod maską może mieć nawet 1.4?
cayenne'y są super, planuje zakup S lub Turbo i to najlepiej drugiej generacji, Ty zaprezentowałeś pierwszą generacje, a8 też jest super, bmw x5 odpada, raz, że nowsze są drogie to dwa, dostają po d... od cayenne'a, a zasada posiadania cayenne'a jest na zasadzie jak dbasz tak masz
![Wink ;)]()
ja dbałem o swojego turbo s 1 generacji jak mialem go przez pol roku i nic sie nie dzialo, frajda z jazdy, do tego każdemu znajomemu opadała kopara po mojej odpowiedzi na pytanie czym jezdzisz? porsche
![Twisted Evil :twisted:]()
więc... albo A8 albo Cayenne, nie przejmuj się rocznikami, najnowsze co tu dałes to superb, ale to śmieć haha, jakość wykonania w superb do pięt niedorasta jakości wykonania i wyposażeniu w A8 i Cayennie, Cayenne prowadzi się rewelacyjnie, ale na zakrętach czuć że jest troszke ciężkawe
![Razz :P]()
na dynamike nie będzie co narzekać, ale chyba powinieneś wychaczyć Turbo w tej cenie, 1 generacja jakoś mi nie przypada do gustu, druga owszem, jak wyhaczę Turbo S'a drugiej generacji w przystępnej cenie to biere, pomyśl czy wolisz reprezentacyjną limuzynke czy eleganckiego SUV'a i zadecyduj, w obu będziesz miał gangsterski wizerunek
![Twisted Evil :twisted:]()
obejrzyj wszystkie częsci Transportera ze stathamem to polecisz ile sił w nogach po A8...
wpadłem tez na pomysł S klasy, chociaż wydaje mnie się że trudno będzie znaleźć W221 w takiej cenie, jeździłem też sporo ML'em 350 W164 w benzynie na lpg i nie narzekałem, zadowolony byłem, autko praktycznie w miejscu zawracało
![Szczęśliwy :D]()
trochę wnętrze potem skrzypiało ale to nic, układ kierowniczy super, ale cayenne daje więcej frajdy