Rzekomy klimov_andrei@yahoo.pl to OSZUST

Czy kontaktowałeś się z klimov_andrei@yahoo.pl ?

Ankieta zakończyła się 05 Lis 2010, 08:43

tak
3
50%
nie
3
50%
Razem głosów : 6

06 Paź 2010, 08:43

Osoba sprzedająca w serwisie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] m.in. Nissana Navara za pół ceny podająca się za Andreja Klimowa [email widoczny po zalogowaniu] to ewidentnie oszust. Sprzedający opowiada historię iż posiada "prawostronne" auto mieszkając na stałe w Londynie, co jest niewygodne. Dlatego sprzedaje tak tanio, a sprzedaż ma być "wysyłkowa".
Kupujący ma wpłacić pieniądze do firmy "spedycyjnej" a samochód zostanie "przysłany".
Na propozycję osobistego odbioru samochodu i pieniędzy (obojętnie czy w Polsce czy w Anglii) Andrej początkowo "zgadzał" się, by po kilku godzinach napisać iż jest to absolutnie niemożliwe bo: .... i tu opowiadał jakąś bajeczkę.
Prośba o kopie dokumentów oczywiście pozostała bez odpowiedzi.

Nie mam pojęcia skąd wzięły się zdjęcia samochodu NIssan Navara na Szczecińskich tablicach w serwisie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ? Czy prawdziwy właściciel wie o tym? Na klapie jest reklama www.boh-as.pl czyli firmy Biuro Obsługi Handlu - Recykling ze Szczecina. Firma chyba już nie istnieje, bo strony internetowej nie ma a telefony milczą.
police
Nowicjusz

Miejscowość: Warsaw

06 Paź 2010, 20:21

Standard :) Jak widzę takie e-mail'e to aż mi się niedobrze robi :P I się nie szuka aut za pół ceny gdzie właściciel jest w Angli czy gdzieś na czarnym lądzie :cool: Takie oferty ja od razu odrzucam :P
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006