Samochod (sportowo-podobny) do 10000

07 Cze 2014, 21:26

kirin88 napisał(a):Naprawdę ręce opadają gdy czyta się niektóre wypowiedzi :lol: :ok: Samochód jak samochód, można normalnie, bezpiecznie spokojnie jeździć. Mniej wprawiony kierowca przy zwykłej spokojnej jeździe nawet nie poczuje, że ma napęd na tył.

Pamiętaj jedno... że jeżeli coś Tobie wychodzi nie oznacza że innym wychodzi...

Napęd RWD jest przez wiele osób pimpowany chociaż dla laika przy starym samochodzie może być zgubny...ponieważ stare systemy trakcji nadaja się na podcier, ponieważ RWD jest 100x bardziej wymagające idelalnych parametrów niż FWD i prosze Cię nie namawiaj na siłe początkujących do ubierania się w mocne, stare RWD bo to moze sie dla nich źle skończyć...

I mówię Ci jako osoba która upala/aupalał praktycznie większość rodzajów napędu...

I teraz używam dosyć mocnego FWD i wiem co mogę nim zrobić gdzie w poważaniu mam to czy tył ucieknie czy nie zresztą przodem jeszcze nigdy nie wyjechałem tracąc kontrolę... a co do RWD to wszystko jest gitara do momentu poslizgu nie zamierzonego przy sporej prędkości no i wtedy baja się kończy.

P.S

Oczywiscie frajda jest po stronie RWD :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Cze 2014, 23:24

Ode mnie Honda CRX (83-91) - szybkie, zwinne, dużo frajdy, niskie spalanie i wygląda jak prawdziwy japoński sportowiec :)
No i jest jeszcze Alfa Romeo GTV oraz Toyota Supra ,ale jeśli dobrze nie jeździsz i nie masz ochoty płacić krocie na benzynę to odpuść te dwa.
VladimirX2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 10 1986
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: BMW 118
Silnik: 1.6 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2014, 17:35

Dzieki wszystkm za pomoc :yes: samochod zostal wybrany moze nie zupelnie w moich kategoriach ale chyba jednak serce zadecydowalo :) wybralem BMW E34 525i :shock:
someone11d
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

08 Cze 2014, 17:40

someone11d napisał(a): wybralem BMW E34 525i

No i bardzo dobry wybór może to auto nie jest sportowe ale za to jest praktycznym sedanem w przystępnych cenach.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010