Skasowany komputer Seat Ibiza 1.4 2003

16 Lip 2019, 16:01

Witam, czy ktoś może poradzić co robic i czy to jest w ogóle możliwe? Z dnia na dzień seat nie odpalił. Mechanik po kilku dniach szukania powiedział że komputer się skasował...
Patrycja2211
Nowicjusz

• 16 Lip 2019, 16:48

Patrycja2211 napisał(a):Mechanik po kilku dniach szukania powiedział że komputer się skasował...
    Jak to się skasował? Nie ma z nim komunikacji? Sam z siebie raczej by się nie skasował.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lip 2019, 20:13

Z dnia na dzień, samo z siebie skasowało się całe oprogramowanie. Z niczego, wszystko z samochodem było ok, zero problemów przy odpalaniu, licznik jest ok, wszystko inne też... Mechanik nie spotkał się nigdy z takim przypadkiem i rozłożył ręce. Czekam na odpowiedź od serwisu Seata ale boję się że przewyższy to wartość samochodu...
    Patrycja2211
    Nowicjusz

16 Lip 2019, 20:27

Moim zdaniem nie mogł się skasować. Mógł co najważej paść
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Lip 2019, 08:22

Raczej skłaniał bym się ku wypowiedzi kolegów. Otarłem się trochę o IT i nie słyszałem by pamięci same z siebie się wyczyściły. Jest to ciężkie do zrealizowania. Raczej fizycznie się uszkodził (np. mogło się coś rozlutować). W efekcie nie ma dostępu do pamięci lub cały komputer przestał odpowiadać.
    adamzych
    Nowicjusz

Miejscowość: Radom
    Prawo jazdy: 1- 0- 0
    Przebieg/rok: 16tys. km

17 Lip 2019, 15:01

Mechanik dzisiaj sprecyzował... Podobno komputer sprawny, licznik też sprawny, ale wyczyścił się eprom (nie wiem czy dobrze pisze) w liczniku, brak oprogramowania licznika, immobilizera, czyli brak połączenia z kluczami. Co mogę zrobić? Auto już jest u innego mechanika, ale 2 tyg oczekiwania aż sprawdzą je...
    Patrycja2211
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Wyższe opłaty za badania techniczne od maja 2018 roku
      W przyszłym roku czekają nas zmiany opłat w stawkach za przeglądy na stacjach kontroli pojazdów. Od maja 2018 roku przewidywane są spore podwyżki i o nich napisze poniżej, a w związku z uwolnieniem cen będą one mogły ...