Skuter ? Piaggio MP3

18 Maj 2011, 12:45

Witam, z racji, że u nas coraz większe korki a nowych dróg nie widać zastanawiam się nad kupnem takiego "skuterka"

[link do oferty na Allegro wygasł]

Moje pytanie jednak dotyczy tego czy mogę poruszać się takim pojazdem posiadając tylko prawo jazdy kategorii B ??

Pytam ponieważ w Niemczech aby poruszać się tym konkretnym pojazdem wystarczy prawo jazdy na samochody osobowe do 3,5 t. (czyli takie nasze kategorii B)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

18 Maj 2011, 13:23

Nie mzoesz z B tym jezdzic.

Jak jest powyzej 50cm3 i 4KW to trzeba A.

Jak jest do 50cm3 i 4KW to majac 18 lat na dowod mozesz jezdzic, ponizej 18 lat, na karte motorowerowa.

Takie cos sie da spokojnei zarejstrowac jako motorower i mozna jezdzic bez prawka, ale najlepiej kupic tak zarejstrowanego odrazu, ale to tak troche przekret :)

Tutaj masz 1-sze lepsza aukcej:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Wpisujesz w skuterach 125/50 i ci znajduje takie.

Znajomy kupil kiedys tak zarejstrowanego Crossa, byla to Yamaha DT80, a w dowodzie bylo DT50 jako model wpisane, robiac przeglad facet nawet to wylapal, ale podpisal bez problemu, tylko pomarudzil sobie ze tak nie powinno byc.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

21 Lut 2013, 02:01

Aj,aj,aj!! Bzdury piszesz kolego Czaim w Polsce takjak i w Niemczech możesz jeździć taki mp 3 mając prawko kategorii B(zdobyte przed 2013 rokiem) ! Ale ten skuter musi być przerobiony lub kupiony w wersji LT co to oznacza? Otóż dokononane sa przeróbki takie jak-zamontowanie pedały hamulca po lewej stronie który połączony jest i zkalibrowany ze wszystkimi kołami, kierunkowskazy przednie powinny być najszerzej wystajacym elementem nadwozia, i rozstaw kół przednich jest poszerzona przez specjalne ringu o ok 4cm!!! ALE OD KILKU LAT KUPISZ WERSJE LT NP. PIAGGIO KTÓRA OD FABRYKI JEST PRZYSTOSOWANA DO TYCH WYMOGÓW! I co najważniejsze nie a ograniczeń co do pojemności czy mocy silnik! Ale najmocniejszy na dzień dzisiejszy to 500 cm3i mocy 41KM!!! Meldujesz jako pojazd wielo sladowy! II NIE ZAPMNIJCIE O KASKU NADAL OBOWIĄZUJE! Ja mam piaggio 500LT buissness pali spro bo od 4,1-6,6litra, ale wrażenia SUPER!!!! Pozdrowienia
Putus
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 1996
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Citroen, piaggio mp 3
Silnik: 16hdi, 500 lt
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Lut 2015, 23:17

witaj kolego, czy mozesz mi dac kilka wskazówek jak i gdzie dokonać przeglądu na pojazd wielośladowy piaggio mp3 400, mam z tym troche problem
mike1979
Obserwowany

Prawo jazdy: 15- 0- 0
Auto: mp3 400
Silnik: 400
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Jetta Hybrid - seryjna wersja w Los Angeles
    Volkswagen of America wprowadza na rynek jeden z najbardziej efektywnych samochodów na świecie: nową Jettę Hybrid. Za napęd odpowiedzialne jest oszczędne i przyjazne dla środowiska połączenie nowoczesnego silnika benzynowego ...