Ubezpieczenie OC, obowiązek ubezpieczalni

13 Mar 2024, 17:30

Cześć. Orientuje się ktoś może jak to jest? Czy ubezpieczyciel ma obowiązek poinformować własciciela polisy że polisa się kończy w momencie kiedy po kupnia auta przeszła automatycznie na mnie i jestem jej nowym włascicielem. Bo jak przeszła na mnie nie dostałem zadnych szczegółów na temat tej polisy ani przed jej końcem również żadnych informacji i konkretnego terminu jej końca.
jakubbbb990
Obserwowany

13 Mar 2024, 19:24

W tym przypadku nie ma obowiązku i to Ty musisz pamiętać o końcu polisy bo ona nie przedłuży się automatycznie jak w sytuacji kiedy sam kupujesz ubezpieczenie. Tu trzeba uważać żeby zachować ciągłość polisy :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...
    Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...