Ubezpieczenie OC-współwłaściciele

15 Maj 2016, 19:04

Witam,

Mam pytanko odnośnie ubezpieczenia OC. Autko jest zarejestrowane na żonę oraz mnie, żona ma meldunek w Warszawie ja poza. Autko jest na warszawskich tablicach. Istnieje możliwość wykupienia OC podając moje dane spoza Warszawy tak aby OC było tańsze mimo że jest zarejestrowane w Warszawie?

Pozdrawiam.
lukas21149
Obserwowany

Auto: Opel Vectra C
Silnik: Z18XE
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Maj 2016, 10:13

Pamiętaj, że większość ubezpieczycieli bierze pod uwagę nie tylko miejsce zarejestrowania auta oraz zameldowania właścicieli, lecz także najczęstsze miejsce parkowania oraz używania auta. Zatem tak naprawdę najważniejsza nie jest kwestia, że auto jest na warszawskich tablicach, lecz gdzie nim zazwyczaj jeździcie.
Też każdy ubezpieczyciel patrzy na to nieco inaczej, dlatego najlepiej skorzystać z porównywarki OC, podać wszystkie dane w formularzu i sprawdzić, gdzie będzie najtaniej.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

20 Maj 2016, 10:23

Dokładnie, zgadzam się najlepiej skorzystać z porównywarki, albo po prostu skontaktować się z firmą aby wyliczyli. Ceny polis niestety wzrosły..
Powodzenia
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie jedz, nie pij, nie pisz podczas prowadzenia auta
    Wielu kierowców zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo niebezpieczne jest korzystanie z telefonu komórkowego podczas prowadzenia auta. Czy jednak wiedzą, że niemal równie groźne podczas jazdy jest jedzenie ...