Umowa kupna-sprzedaży samochodu brak współwłaściciela

12 Paź 2014, 14:24

Witam, szukam porady a mianowicie kilkanaście dni temu kupiłem samochód w umowie było wpisane jeden sprzedający i dwóch kupujących(ja i mój ojciec). No wszystko pięknie któregoś dnia idę przerejestrować auto i pan mówi że nie ma danych współwłaściciela sprzedającego( podczas kupna nie spojrzałem że on ma współwłaściciela) Dzwonie do tego właściciela i mówię jaka sytuacja i powiedział abym się nie martwił i wyśle mi upoważnienie. Za 2 dni dostałem sms'a, że papiery wysłane wszystko pięknie czekam jeden tydzień drugi tydzień i nic dzwonie do niego i nie odbiera i nie odpisuję na smsy co mam zrobić w takiej sytuacji? Dodam ,że dzwonie do niego po kilka razy. Niedługo mija termin 30 dni od kupna dodam, że podatek 2% wartości opłaciłem bez problemu.

Proszę o porady w rozwiązaniu tej sprawy i z góry dziękuje.
suchy9955
Obserwowany

Auto: daewoo

22 Paź 2014, 00:07

Jak nie skutkuje telefon to musisz się pofatygować osobiście, bo takie rzeczy ciężko na ładne oczy załatwić w WK (chyba, że masz bardzo ładne :P)
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lis 2014, 21:36

Samo upoważnienie nie wystarczy bo na umowie muszą być wpisane dane obu sprzedających i do tego upoważnienie dla jednego z nich jeśli nie ma ich obu przy transakcji. Musisz się z nimi skontaktować bo bez tego nie przerejestrujesz samochodu.

W razie problemów kontaktuj się z nami.
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...