Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

14 Cze 2013, 18:52

Czy Jose Crespo Arguello jest oszustem?
aganieszka
Nowicjusz

Auto: Opel
Paliwo: Diesel

14 Cze 2013, 22:45

Oczywiście, że tak i każdy inny cwaniak, który będzie wołał o jakąkolwiek zaliczkę z góry będzie oszustem. Nie zobaczysz zaliczki i samochodu, ale dołączysz do grona oszukanych :-)
Nic nie wpłacaj możesz jedynie zrobić fałszywą kopię dowodu i wymyślić fikcyjny adres, następnie wysłać temu sprzedawcy żeby on w zamian wysłał Ci dane do przelewu. Jak otrzymasz dane to, możesz je przesłać do otomoto, lub na Policję.
Tyle możesz zrobić, ale najlepiej zapomnij o sprawie. Poszukaj auta od pierwszego właściciela w Polsce, pojedź i kup je jak będzie dla Ciebie atrakcyjne :-)
ASC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 1993
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1,9 JTD
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Cze 2013, 23:12

Czy ktoś miał styczność z Jose Crespo Arguello?? Chce nam sprzedać samochód. Proponuje, żebyśmy sami sporządzili jak najbardziej korzystną dla nas umowę, a pieniądze wpłacili, gdy auto będzie u nas. Co o tym sądzicie? Jest jakieś ryzyko?
aganieszka
Nowicjusz

14 Cze 2013, 23:14

Czy ktoś kupował kiedyś samochód przez internet z zagranicy, bez oglądania go na żywo i tranzakcja się udała??
aganieszka
Nowicjusz

14 Cze 2013, 23:52

osobiście ja nie znam takiego przypadku oraz sam nim nie jestem.
camson
Nowicjusz

Auto: MB2

15 Cze 2013, 18:40

Oczywiście, że TAK! Opisałem mój zakup Fiata z Włoch w 2010 roku od pierwszego właściciela (auto firmowe) na poprzedniej stronie. Wpłacałem 3/4 z góry, ponieważ nie chciałem czekać 14 dni we Włoszech, aż właściciel wyrejestruje samochód. We Włoszech poza dowodem rejestracyjnym jest jeszcze akt własności i procedura sprzedaży - eksportu samochodu jest bardziej złożona niż np. w Niemczech. Wpłaciłem, a kiedy właściciel wyrejestrował samochód i przygotował do eksportu to wsiadłem do samolotu i poleciałem po Fiata. Następnie gaz w podłogę i 1800 km do domu - bez problemu :-) Fiat jeździ i ma się dobrze, a ze sprzedawcą zachowałem przyjazne stosunki :-) Oczywiście pozostałą 1/4 wpłaciłem przy odbiorze samochodu.
Po prostu nie ma miejsca dla złodziei w żadnym biznesie. Celem nadrzędnym jest oczyszczenie rynku z takich nierobów! Mam na myśli każdą branżę nie tylko motoryzacyjną.
Jednak w całym swoim życiu (poza jednym zleconym wyjątkiem, za który sporo zapłacę -czytaj posty) nigdy nie kupiłem auta od handlarza i NIE POLECAM NIKOMU ZAKUPU OD HANDLARZA CZY Z KOMISU! Całe życie taką zasadę uznawałem i tak każdemu polecam. Przy obecnych przepisach jest kilak możliwości:
- kupno nowego auta z salonu (nie masz kasy, wybierz samochód jaki lubisz na 10 lat, weź kredyt i kup nowe)
- kupno używanego auta od pierwszego właściciela, który trzyma fakturę zakupu w ręku
- kupno używanego auta z salonu, które dealer wziął w rozliczeniu (też jest ryzyko, ale mniejsze)
- kupno auta z banku po leasingu, przejęcie leasingu
- kupno auta z firmy leasingowej, przejęcie leasingu
Reszta opcji po prostu jest zawsze obarczona ryzykiem zakupu auta po powodzi, kradzieży, składaka z kradzionych części, etc.
Tutaj macie dobry przykład kupna auta od handlarza - komis czy solo oszust to ten sam wał:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /181113301
Zanim Marek Piwowarczyk zdecydował się kupić BMW X5, poprosił policję o sprawdzenie jego numerów. Usłyszał, że wszystko jest w porządku. Pół roku później skonfiskowano mu auto, bo okazało się, że pochodzi z kradzieży. :yes:
Pytasz czy warto kupić samochód od tego złodzieja z Hiszpanii nawet jak wyśle Ci go pod dom i zapłacisz przy odbiorze? Nie od solo handlarza czy komisu nie warto kupować auta w szczególności jeśli jest w okazyjnej cenie! Czytaj treść na stronie, do której jest powyższy link.
I tym akcentem kończę swoje wypowiedzi. Pozdrawiam i życzę Wam czytania ciekawy treści w tych postach :wink:
ASC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 1993
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1,9 JTD
Rok produkcji: 2001

18 Cze 2013, 22:42

Jakieś opinie o P.H.U. EURO-TRANS-CAR???
Dokładnie chodzi mi o Damiana Połetka
aganieszka
Nowicjusz

19 Cze 2013, 09:43

aganieszka, wydaje mi się, że jeśli najpierw chciał zaliczkę, a teraz niby masz zapłacić jak już będziesz miała auto to może być pułapka i ten człowiek chce po prostu pozbyć się auta, a proponując Ci taki deal chce żebyś się poczuła bezpiecznie, a później może być jak w linku powyżej :(
automarco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2006
Auto: Audi A4

19 Cze 2013, 10:21

Słuchajcie nie wszyscy naciągają, trzeba być po prostu odstrożnym i samemu pojechać, obejżeć i wtedy kupić.
Pomagam kumplowi sprzedać samochód zarejestrowany w Polsce który użytkowany jest teraz w Hiszpanii. Auto jest w bardzo dobrym stanie i super wyposażeniu, problemem jest to że trzeba tylko po niego pojechać. Nie dajemy ogłoszeń na allegro czy otomoto a nawet na tablicy, tylko na tum i jeszcze jednym forum. Gdybyśmy zaoferowali samochód tam pewnie od razu pojawiłby się komentarz "uwaga przekręt na hiszpana". Nie chcemy żadnej zaliczki, oferujemy nawet nocleg na miejscu by się zregenerować przed powrotem do domu, zostają tylko koszty podróży które trzeba pokryć.
Bądźcie wszyscy bardzo ostrożni i nie wpłacajcie żadnych zaliczek nim nie dotkniecie samochodu.
Pozdrawiam i życzę jak najmniej nieprzyjemnych sytuacji przy kupnie waszego wymarzonego samochodu.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Rok produkcji: 2008

19 Cze 2013, 15:04

Oszust z Hiszpanii!!

Post» 13 Cze 2013, 09:28

Oszust z Hiszpanii!!

www.arguellovehiculossl.com

Nazywam się Jose Crespo Arguello. Jestem menadżerem Arguello Vehiculos SL, międzynarodowej firmy, zajmującej się kupna i sprzedaży samochodów i maszyn rolniczych / Budownictwo.
Pojazd jest dostępny w cenie 26 500 PLN . Wszystkie podatkami (VAT, dostawa na adres, dokumentów rejestracyjnych). Pojazd jest w doskonałym stanie, nie ma wad, nigdy nie były zaangażowane w wypadku, bez podstaw lub wgniecenia. Mechaniczna, jest w doskonałym stanie, wszystko działa tak jak powinno.
Mamy dokładnie sprawdzić pojazd przed sprzedażą do kupującego.
Oferujemy 1 rok gwarancji do każdego używanego pojazdu, dostępne w Polsce.

Nasz polski reprezentant daje Więcej informacji i odpowiedzi na pytania (+48 22 389 7388)
Jeśli chcesz uzyskać więcej zdjęć i informacje o tej transakcji napisz do nas!
Pojazd znajduje się w Murcji, w Hiszpanii. Nasz adres.

Pojazd jest dostarczana na adres przez wyspecjalizowaną firmę. Agent specjalistycznej firmie zrobią wszystkie procedury z lokalnymi władzami w celu przeniesienia tytułu własności (dokumenty) na swoje nazwisko. Wszystkie koszty są wliczone w cenę pojazdu. Nie będzie żadnych innych kosztów.
Jeśli kupisz samochód i masz pieniądze gotowe, napisz do mnie, a powiem ci warunki umowy.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, nie wahaj się zapytać

Jose Crespo Arguello
ARGUELLO VEHICULOS SL
Ctra. Nacional 344, Km.7,
Las Torres de Cotillas,
Murcia 30565
Spain
CIF B30497531
Hiszpański klienci: +34968970237
Klienci zagraniczni: +442032874357
Polscy klienci: +48 22 389 7388
===========================================================================================================================
Oto nasze warunki:

Zapłacisz tylko koszt pojazdu. Nie będzie żadnych innych dodatkowych kosztów dla Ciebie.
Pojazd będzie dostarczana na adres, przez znanego międzynarodowej firmie uShip ( www . uship. com)

Krok 1. Wyślij nam swoje osobiste informacje i kopia dowodu osobistego.
Krok 2. Otrzymasz umowa sprzedaży i informacje płatnicze.
Krok 3. Musisz podpisać Umowa o sprawdzenie i przesłać do nas kopię.
Krok 4. Płacisz pieniądze gwarancyjny. 50% (13250 PLN)
Krok 5. Transakcja zaczyna, a otrzymasz pojazd w maksymalnie 3 dni.
Krok 6. Otrzymasz samochód i rozpocząć okres testowania. 10 dni.
Krok 7. Musisz zarejestrować samochód na swoje nazwisko i wysłać resztę pieniędzy. 50% (13250 PLN)

Nasz polski reprezentant daje Więcej informacji i odpowiedzi na pytania (+48 22 389 7388)

Jeśli wszystko jest jasne, napisz do nas swoje informacje osobiste i kopia dowodu osobistego.

Będziemy czekać na potwierdzenie!

Jose Crespo Arguello
ARGUELLO VEHICULOS SL
Ctra. Nacional 344, Km.7,
Las Torres de Cotillas,
Murcia 30565
Hiszpania
CIF B30497531
Hiszpański klienci: +34968970237
Klienci zagraniczni: +442032874357
Polscy klienci: +48 22 389 7388

UWAGA NA OSZUSTOW!!!
WPŁACIŁEM IM PIENIĄDZE I BRAK AUTA I ZWROTU KASY...

PROSZĘ O POMOC W TEJ SPRAWIE.
TEL 886 420 985
bodi
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 1997
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: nissan pathfinder
Silnik: 3.3v6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

19 Cze 2013, 20:07

Hiszpan też chciał mnie oszukać, ale wyczaiłam podstęp. Chyba tylko policja zostaje
aganieszka
Nowicjusz

20 Cze 2013, 10:18

Hiszpan zmienił dane na
Ing.ADRIANO VELAZQUEZ

MALAGA WAGEN S.A
E-29004 Malaga
HISZPANIA
CIF/NIF A29099520
Tel. +48 2238 97388
+34 9689 70237
+44 2032 874357

ogloszenie w otomoto K170414
bodi
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 1997
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: nissan pathfinder
Silnik: 3.3v6
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

20 Cze 2013, 21:20

On też pisał, mail taki sam jak wcześniejszy, na pewno to ten sam czlowiek
aganieszka
Nowicjusz

20 Cze 2013, 21:24

Nawet nr telefonu nie zmienili
aganieszka
Nowicjusz

20 Cze 2013, 22:11

Uwaga na nowych oszustów,oferowane tym razem piękne e90 rok 2008 w mpakiecie za jedyne 6500e + transport .prawie się nabrałem wysłałem tylko dane swoje i nr dowodu osobistego,ale na szczęście trafiłem na to forum i mnie OŚWIECIŁO!!! dane oszusta to:

Dra. Maria Pascual
[email widoczny po zalogowaniu]
http://www.cirurgia.herobo.com
Hospital - 9 de Octubre
Valencia
TLF 963 179 100

schemat działania jak w pierwszych postach na tym forum.Brak VIN do coś tam coś tam ,samochód w kontenerze zaplombowany brak nr rej. polskiej i takie tam
Nie wiem może zgłoszę na policje co wy na to? ale nasza władze pewnie będzie miała jaja wyje..ne w tym tamacie.
JAROX7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2000
Auto: fiat
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1990