Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

18 Kwi 2010, 18:38

Witam. Ja niestety też dałem się nabrać Zbigniewowi Siwkowi. Miało być Audi A3, a niestety go nie ma. Dzień przed umówionym spotkaniem wyłączył telefon i tyle. Czy udało Wam się odzyskać przelane mu pieniądze? Sprawa oczywiście jest zgłoszona na policji.

Jeżeli jesteście w stanie mi pomóc proszę o kontakt: [email widoczny po zalogowaniu]

Serdecznie Pozdrawiam
mcharcinski
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2010, 21:27

http://www.dolnoslaska.policja.gov.pl/w ... a&numer=51
Najważniejsza wiadomość dla wszystkich oszukanych jest w linku powyżej!!!!:-)

[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 08:46 ]
Siwek złapany!
pamark
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

19 Sie 2010, 21:48

[email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu] [email widoczny po zalogowaniu]GA UWAGA: oszust podajacy zle numery telefonow i proszacy o kontakt na maila: [email widoczny po zalogowaniu] prosi o przeslanie wplaty na konto do angli(np. swojemu znajomemu), skad twierdzi, ze jest a nastepnie o wyslanie skanu przekazu (Western Union)- nawet nie probojcie, nagle dzien przed umowionym spotkaniem zaczyna mu cos nie pasowac itd (bo nie wyslaliscie skanu) pozniej stwierdza, ze jednak sie z wami spotka a na nastepny dzien pisze, ze nie bo znalazl innego kupca, ktory daje mu wiecej za auto. aktualnie podaje samochody do sprzedazy na stronie : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Po skontaktowaniu sie na maila odpisuje, ze pracuje aktualnie w Norwegii i ze przyleci do Anglii tylko zeby sprzedac auto.
Ovan
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

20 Sie 2010, 22:33

Ja przeglądam otomoto.pl codziennie. Ostatnio zauważyłem, że przez tydzień większość nowych ogłoszeń jest oszustwem, bo często widzę takiego samego e-mail ([email widoczny po zalogowaniu]) z kilku komisów.

np.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl

Wydaje mi się, że zarejestrowani sprzedawcy są fikcyjni, a ceny samochodów są
nieprawdziwe.

ale ale zobaczcie róźnicę...

http://inter_car.otomoto.pl/index.php?s ... =C14628668

a tym

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl

wygląda na to, że dane komisów są skradzione i wykorzystywane do oszustwa...
wpiszcie w google ten email:

[email widoczny po zalogowaniu]

i większość ogłoszeń zostało usunięte przez pracownika otomoto.pl

Po prostu nie wierzę, żeby auta 2-3 lata kosztowały poniżej połowy ceny rynku nowych aut.
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

04 Lis 2010, 20:51

jest to facet, który sprzedaje VITO 2004-2005 rok za 12 000! pisze po angielsku i każe żeby wpłacić 1500 euro przez western union na podany adres a on wyśle auto na 5 dni i jak mi się spodoba to doplacam 1500 euro a jak nie to zwraca mi kasę. mialam suoer szczęście ze trafiłam na niego znowu! teraz sie nazywa Robert Knotek ( poslkie imie i nazwisko a po angielsku trzeba pisać) uważajcie! a wsześniej Thomas Angelos!
Ma stworzoną strone http://www.heliosdeco.com gdzie podaje wam kod i patrzycie czy auto płynie ( to jest bzdura!) po dłuzszej konwersacji wysyła auta bez twojej zgody i szantażuje żeby zapłacić mu pieniądze!
obecnie wystawił te auto: http://otomoto.pl/mercedes-vito-C15064790.html
wysłał mi spreparowany w photo shopie paszport! wsadził zdjęcie70 letniego dziadka a w dacie było ze ma 46 lat!
malwina743
Nowicjusz

Miejscowość: polska

04 Lis 2010, 20:59

Proste. Te ogłoszenia są kradzione przez oszustów i ceny zmieniają, usuwają kontakt, podają maila i potencjalni kupujący patrząc na taką okazję dają się nabierać :( Taka to jest prawda i tyle.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...

04 Lis 2010, 21:15

Roadkiller napisał(a):Proste. Te ogłoszenia są kradzione przez oszustów i ceny zmieniają, usuwają kontakt, podają maila i potencjalni kupujący patrząc na taką okazję dają się nabierać :( Taka to jest prawda i tyle.

To nie są okazje...To wręcz sa prezenty od Sw.Mikołaja...A więc czemu nie korzystac z takich"prezentów".... :!: :!: :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Gru 2010, 14:33

A oto kolejni oszuści:
P.P.H.U. CAR-IMPORT
KALINOWA 3
88-230 PIOTRKÓW KUJAWSKI
Tel: +48 - 605 - 517-585
Fax: +48 - 54 - 265-44-98
Wszędzie ten sam opis: 1 DZIEN W KRAJU , 100% BEZWYPADKOWA , JEDEN WLASCICIEL, SERWISOWANA W ASO...
W rzeczywistości auto malowane (pomiar grubości lakieru oraz widoczne ślady tzw. piasku), oczywiście Pan bardzo miły, zarzekał się przez telefon, że bezwypadkowa... Po przejechaniu prawie 100 km i stwierdzeniu, że auto było malowane koleś powiedział "chyba sam byłeś malowany" i "poszedł sobie", no cóż na tym skończyło się oglądanie auta... Bezczelny, chamski i kłamca!!!

[link do oferty na Allegro wygasł]
sprzedający cris_009, tel. 661-167-209
VIN W0L0AHL4872097051
sprzedający p. Andrzej wkońcu zmienił opis na allegro, dotychczas twierdził, że jest pierwszym właścicielem... Twierdzi, że auto było przytarte przez żonę, natomiast po skontaktowaniu się z pierwszą właścicielka okazuje się, że auto kupił wypadkowe i napewno nie było tylko przytarte i malowane... Adres [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] podaję tylko ze względu na zdjęcia auta, ponieważ do panów z komisu nic nie mam, nawet oni byli zdziwieni, że auto jest tak dobrze zrobione...
magdana83
magdana83
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

05 Gru 2010, 20:46

Uwaga na kolejnych oszustów!!!
GLOBAL SAWA z Gorzowa Wielkopolekiego

https://www.forumsamochodowe.pl/global-s ... t40567.htm
tygrys
Nowicjusz

08 Gru 2010, 10:39

Ludzie !!!
Oszukani przez GLOBAL SAWA z Gorzowa Wlkp. zgłaszajcie się na policję.
W poniższym linku jest nawet nr. tel. do kms. prowadzącego

https://www.forumsamochodowe.pl/global-s ... htm#247688
kev@ls
Nowicjusz

09 Gru 2010, 11:52

Zgadzam się z [email widoczny po zalogowaniu]
Trzeba nękać Policję o pdjęcie bardziej zdecydowanych działań.
W końcu wiedzieli już o tej podejrzanej firmie już od ...15 listopada.
tygrys
Nowicjusz

12 Gru 2010, 16:39

Zgłasza się coraz więcej poszkodowanych osób.
To bardzo dobra i ważna wiadomość.
kev@ls
Nowicjusz

14 Gru 2010, 22:29

Sebastian sawa to recydywa.
Nikogo się nie boi nawet policji
tygrys
Nowicjusz

15 Gru 2010, 18:29

tygrys napisał(a):Sebastian sawa to recydywa.
Nikogo się nie boi nawet policji

Dlatego powinien się nas bać, takich złodziei trzeba lać i ręce obcinać.
wojakhelski
wojakhelski
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

16 Gru 2010, 10:20

Wojakhelski jestem za...
Ale kurcze to nie te czasy...
On się nikogo chyba już nie boi nawet wymiaru sprawiedliwości, bo tego to boją się zwykli ludzie,a nie tacy jak sawa.
Zobaczymy czy zaraz nie umorzą sprawy, z powodu...niskiej szkodliwości czynu?
kev@ls
Nowicjusz