VIN SB1ZS3JEX0E192709 - Toyota Auris Hybrid - kręcony przebieg

13 Kwi 2021, 19:16

Czyli uważasz, że nie ma uczciwych handlarzy :?: :?: :?:
I oszustwo jest wpisane w ten zawód :?: :?: :?:
W takim razie o czym my tu dyskutujemy :?: :?: :?:
Skończmy ten offtop, ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

13 Kwi 2021, 19:45

yeti65 napisał(a):Czyli uważasz, że nie ma uczciwych handlarzy

Jest ich bardzo mało, z moich znajomych uczciwie handlują tylko Ci co z tego się nie utrzymują. Jest trochę na zasadzie zabawy.
My (ja+brat) zrezygnowaliśmy i biorę tylko auta którymi mam ochotę pojeździć + na konkretne zlecenia oczywiście czegoś z jajkiem :ok:

A śmieszne jest to że obaj pracujemy w branży motoryzacyjnej :evil:

yeti65 napisał(a): oszustwo jest wpisane w ten zawód :?:

Nie jest wpisane. Mnie nie podniecają opisy bo wiem że muszą być inaczej nic się nie sprzeda. Jest to oszustwo ale musisz się z nim pogodzić tak jak z reklamą telewizyjną gdzie zawsze wszyscy są uśmiechnięci.

yeti65 napisał(a):W takim razie o czym my tu dyskutujemy :?:

O tym żeby gonić kupujących psujących rynek tak samo jak Mirasów od cofania liczników.
Jedni i drudzy są siebie warci :!:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

13 Kwi 2021, 21:16

yeti65 napisał(a): historyjki o "januszach", to raczej wymysł handlarzy, by usprawiedliwiać swoje machlojki.
Ogólnie jestem neutralny czyli janusz trochę przesadza , miras czaruje. Jednakże dzisiaj to mi majty opadły. No przysłowiowa grażynka se kupiła miesiąc temu Kia Ceed 2008 od mirasa . Zza odry. ładne z zewnątrz , bez wgniotek, rys, lakier extra , środek super i tak dalej. Miód i malina . Ale . Się urwał wachacz z przodu . Zgnił . Pobieżne oględziny. Korozja , dziury w tzw. wózku przednim . Elementy tylnego zawieszenia skorodowane nadmiernie . W takim stopniu że i tutaj może się coś urwać . Hamulce . Z przodu ok ale tył w stanie tragicznym . Gdzieś tutaj było pisane że po zakupie to mamy do wymiany ale w tym przypadku to raczej przegięcie.Wszystko do wymiany. Układ wydechowy / tłumniki ok, prawie nowe. Tylko tyle radości . Miras cwaniak zapaprał podwozie jakimś specyfikiem aby rdzy za bardzo nie było widać . Wcisnął grażynce bajer że jest ok , będzie pani zadowolona
Ona mu zawierzyła , na spód nie patrzyła bo niby co by tam sama wypatrzyła ? Nie poprosiła kogoś choćby trochę obeznanego w temacie do pomocy. Poza tym kupiła przygotowane auto do rejestracji ale bez przeglądu . Przegląd wykonała po zakupie a ten diagnosta jełop dał pozytywa . Reasumując . Miras mający pojęcie o stanie auta zatuszował wady , nie zrobił przeglądu przed sprzedażą , zrzucił to na kupującego więc umył ręce . Diagnosta dał dupy . Słowem co teraz z tym gównem zrobić. Całe szczęście że koło odjechało po urwaniu zgnitego wahacza przy małej prędkości . Co by było na autobanie przy hamowaniu np 140 km/ godz. ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

13 Kwi 2021, 21:47

bonifacy napisał(a): Słowem co teraz z tym gównem zrobić

No co zrobić ? Jak było szkoda kasy na sprawdzenie auta to albo naprawiać albo trochę pościgać diagnoste i Mirasa.
szybki
Moderator - Tuning

15 Kwi 2021, 11:01

yeti65 napisał(a):Skończmy ten offtop, ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie.

To może przekonasz Panią :ok:

problem-ze-sprzedaza-auta-prosze-o-rady-vt124973.htm#p807220
szybki
Moderator - Tuning

15 Kwi 2021, 15:04

szybki napisał(a):To może przekonasz Panią

problem-ze-sprzedaza-auta-prosze-o-rady-vt124973.htm#p807220

Czytałem, trzeba przyjąć do wiadomości, że to kupujący ustala cenę- płacąc za towar.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...

15 Kwi 2021, 17:36

yeti65 napisał(a):Czytałem, trzeba przyjąć do wiadomości, że to kupujący ustala cenę- płacąc za towar.

Dlatego ma prawo się umawiać nie przyjeżdżać i do tego przemyślmy sprawę jest kilka tańszych aut są po 12-14k uszkodzone, są po około 14k.dopiero sprowadzone do rejestracji a tu mamy 16,4k auto zarejestrowane, nalot 90k.km., serwis aso i cena wywoławcza niebotycznie wyższa od auta uszkodzonego o 3k a od aut w całości często nie porejestrowanych i z nalotem x2 o 1,5-2k wyższa.

No ale powiedz szczerze czy Janusze nie proszą się o bycie wobec nich "nie teges"?
Co to jest przy 12 letnim aucie 1,5k więcej jak może faktycznie ma nowe heble, aku, dodatkowe letnie gumy (w/g opisu).

I teraz co ma pomyśleć Miras czytający to kupi Jazz-a w idealnym stanie ale drożej i będzie go sprzedawał 2lata czy kupi śmiecia i dorobi story ?

A cała różnica polega na tym że np: Janusz w Szwajcarii wie iż pójdzie do komisu dla Polaków to Jazz będzie za 10k a pójdzie do komisu dla Szwajcara to Jazz będzie za 15k a Janusz polski musi mieć Jazz-a za 8k w jakości takiego za 20k + wieczne śledztwo.
szybki
Moderator - Tuning