Vw golf 1.4 93r problem z odpalaniem

19 Sty 2011, 13:50

witam mam taki problem ze swoim autem - po kazdej nocy nie moge odpalic auta tzn. krece go i krece i dopiero po jakims czasie zaskakuje ale ten czas to 3-4 minuty i wiecej, mam takie wrazenie jak by nie dostawal na poczatku paliwa, nie mam pojecia co to moze byc moze ktos mial podobny problem , prosze o rade
ps. wymienilem mu przewody wysokiego napiecia i filtr paliwa i nic
msz19
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

19 Sty 2011, 14:30

Może nie ma dobrej iskry i dlatego nie może zapalic?? Nie zalewa go jak długo kręci sie rozrusznik?? Znaczy czy nie czuc benzyny pod maska po takim długim kreceniu??
luki1304
Początkujący

Miejscowość: Piła

20 Sty 2011, 12:49

wymienilem czujnik od plynu chlodniczego i nadal jest to samo, co do benzyny to nie czuc wlasnie co do iskry to przeczyscilem dzis palec i kopulke i zobaczymy jutro jakie beda efekty, poza tym on nie odpala tylko rano jak dlugo postoi, jak jest cieply to nie ma najmniejszego problemu( silnik pracuje równo obroty nie skacza)......poprostu rece opadaja
msz19
Nowicjusz

20 Sty 2011, 15:24

Sprawdź ciśnienie paliwa jak długo postoi. Może być za niskie i wtedy zimny nie będzie chciał odpalać.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

20 Sty 2011, 18:02

a jaka moze byc przyczyna niskiego cisnienia paliwa, i jak sprawdzic te cisnienie ??
msz19
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...