W jakiej firmie zakupić AC

29 Cze 2016, 12:22

dorian napisał(a):Dla mnie są bezkonkurencyjni, albo ja mam takiego dobrego agenta, który daje mi zniżki,

Warto jednak pamiętać, że wybór AC nie powinien opierać się tylko na cenie. W ten sposób można wybierać OC.

- Udział własny,
- franszyza integralna,
- franszyza redukcyjna
to takie podstawowe rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę decydując się na konkretne AC.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

29 Cze 2016, 12:34

Ubea napisał(a):Warto jednak pamiętać, że wybór AC nie powinien opierać się tylko na cenie. W ten sposób można wybierać OC.

- Udział własny,
- franszyza integralna,
- franszyza redukcyjna

franszyza redukcyjna i udział własny to to samo.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

29 Cze 2016, 12:47

Obecnie rzeczywiście różnice między franszyzą redukcyjną a udziałem własnym uległy zatarciu. Kiedyś franszyza była zawsze wyrażana kwotowo, a udział własny procentowo.
Podczas przeglądania OWU, trzeba jednak szukać obu - niektórzy ubezpieczyciele napiszą tak, inni tak, więc brak w OWU pojęcia franszyzy nie powinien osłabić naszej czujności.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna

29 Cze 2016, 12:58

Po prostu pojęcia są tożsame i nie ma co ich przedstawiać jako odrębne zagadnienia, tylko zamienne nazwy, bo może to kogoś wprowadzić w błąd.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

30 Cze 2016, 13:30

Ja mam w PZU i sobie chwalę serio. Przynajmniej to nie jest jakaś taka firma kogucik, tylko wszystko tak jak powinno być. Na miejscu.
chatte
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 03 1989
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Corsa
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Rok produkcji: 2004

02 Gru 2016, 18:31

Ja sprawdzam monikamaciaszek.pl. Następnego dnia dostaję kilka ofert z różnych Towarzystw i zawsze coś wybiorę.
jaso
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 1981
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi

15 Gru 2016, 20:01

polecam zapoznać się z ofertą firmy Uniqa. Mam w tej firmie ubezpieczone dwa auta od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Skusiła mnie obietnica, że w razie wypadku nie stracę wszystkich zniżek. Ubezpieczycie również w naszym imieniu wystąpi o odszkodowanie od ubezpieczyciela sprawcy. Jest to bardzo dobre rozwiązanie ponieważ gdy ktoś wjedzie w nasze auto i tak mamy wiele spraw na głowie.
Bardzo wiele osób z przyzwyczajenia ubezpiecza swoje auto w PZU zamiast poszukać jakiegoś tańszego i lepszego rozwiązania :)
magda86
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Renalt

07 Sie 2017, 15:29

Można zaoszczędzić jeśli się skorzysta z porównywarek. Tak ręcznie we własnym zakresie to ciężko jest wszystkie możliwe polisy jakie są na rynku przewertować. Porównywarki te lepsze to nawet kilkadziesiąt różnych ofert są w stanie sprawdzić. Choćby strona (reklama) działa dość szeroko, nie omija żadnego większego towarzystwa, ale też te mniejsze sprawdza.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Sie 2017, 09:02, edytowano w sumie 1 raz
Powód: REklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen