Wypadek - problem z odszkodowaniem

26 Cze 2013, 11:04

Witam serdecznie,
miałam wypadek (z nie swojej winy), wyszłam dopiero ze szpitala i już dowiedziałam się, że odszkodowanie jakie mam dostać od ubezpieczyciela nie pokryje ani kosztów leczenia ani naprawy samochodu. Nie wiem w ogóle jak się w tym wszystkim zorientować, od niedawna mam prawo jazdy i po prostu jestem totalnie zagubiona. Czy w takim wypadku można działać na własną rękę i dać sprawę do sądu czy lepiej iść do prawnika? Czy ktoś z was miał jakieś doświadczenia? Na innym forum ktoś mi polecał ten adres meritumodszkodowania.pl, ale sama nie wiem. Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedzi osób, które już miały takie problemy, a nie jakieś reklamy czy coś...
Malwina90
Obserwowany

Auto: Volkswagen Polo

26 Cze 2013, 11:23

Sprawca miał OC? Jeśli tak to nie będzie problemu z odszkodowaniem.
Jeszcze jest kwestia ile dni byłaś w szpitalu (czy powyżej 7) - wtedy sprawą zajmuje się prokuratura.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

26 Cze 2013, 15:29

Witam, chętnie udzielę Pani informacji
Proszę o kontakt na maila [email widoczny po zalogowaniu] , wszystko wyjaśnię.
Pozdrawiam
marszalek
Obserwowany

Auto: Audi

26 Cze 2013, 22:22

Mój tatuś ostatnio skasował sobie pół samochodu :P Właściwie to jemu skasowali, bo jakiś dziadulina pomylił hamulec z gazem i z całym rozmachem na czerwonym świetle wbił się w nasze Reno :( Odszkodowanie dostaliśmy na pokrycie napraw bez problemu, a było tego sporo i mieliśmy niezłego pietra, że będą problemy i będziemy dopłacać. Na szczęście mamy znajomego mechanika, który wziął auto i odesłał nas do noRisk, wątpię czy bez jego propozycji, pomyślelibyśmy w ogóle o firmie, ale w sumie dzięki temu nie musieliśmy praktycznie nic robić, wszystko załatwili. Kase wzięli jak wszyscy, kto dziś robi coś za darmo ;( Przynajmniej było sprawnie, szybko i po kłopocie. Autko jeździ do dziś, choć przy moim stylu jazdy długo nie pociągnie :P Polecam więc osobiście udanie się do firmy, nie warto tracić nerwów, żeby się samemu z tym szarpać, szczególnie, że jeśli walczysz sama - zawsze masz mniejsze obeznanie i "respekt", innymi słowy, szybciej uznają, że łatwo cię wyrolować :P
Telka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 1-2013
Auto: Renault Scenic
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lip 2013, 15:47

Ubezpieczyciele czesto odmawiaja badz zanizaja kwote odszkodowania. Niestety wlasnie patrza inaczej na osoby ktore same sie odwoluja do decyzji a inaczej na firmy odszkodowawcze ktore specjalizuja sie w takich dzialaniach. Oczywiscie nalezy rozwaznie wybrac firme poniewaz dzialaja takie ktore wysylaja tylko roszczenie do ubezpieczyciela co sam klient potrafilby zrobic sa rowniez i takie co dzieki wyspecjalizowanych kanceleriach w odszkodowaniach potrafia uzyskac wysokie kwoty.
layrisk
Obserwowany

Auto: Astra G
Skrzynia biegów: Manualna

02 Paź 2013, 12:23

Zdecydowanie warto walczyć o swoje pieniądze. Wiem, że niektóre firmy oferują możliwość odstawienia auta do autoryzowanego warsztatu, a następnie zwracają koszty napraw bez uczestnictwa osoby poszkodowanej w całym procesie. Jeśli nie mamy AC, a nasze szkody zostaną wycenione na zbyt niską kwotę zawsze istnieje możliwość odwołania.
Tadeusz57
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1970
Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

NISSAN NV200 LONDON TAXI
    Nissan przedstawił śmiałą, przyszłościową wizję londyńskiej taksówki - model NV200 London Taxi - skierowaną do 300 tysięcy codziennych użytkowników tego środka transportu. NV200 London Taxi emituje zdecydowaniem ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

31 Paź 2013, 14:34

Ja korzystałam w Poznaniu z firmy x altum. Pomogli mi wywalczyć odszkodowanie. Nawet się nie spodziewałam, że mogę dostać tak wysokie odszkodowanie. Sprawa była przeprowadzona bardzo sprawnie, nie musiałam się o nic martwić.
magda88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1987
Auto: Renault

02 Lis 2013, 17:23

Dokładnie - w takim przypadku warto skorzystać z firm, które za ciebie wywalczą odszkodowanie - znają oni bardzo dokładnie wszystkie przepisy, znają sztuczki, jakie robią ubezpieczyciele itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000