Wyprzedzanie?

30 Maj 2011, 21:42

Często wyprzedzam, w sumie nie zwracam uwagi czy to maluch czy BMW z silnikiem 3,5. Jeżeli tylko sie wlecze to lewy i wyprzedzam jak wolne z przodu. Jeżdze Tico więc niektórym się pewnie ciśnienie podnosi że oni jadą i mają silnik 2,5 a ja jade z silnikiem 0,8 i w dodatku wyprzedzam. Na kozaka :lol:

Raz sie ino zdażyło nie wiem czy mi czasu nie starczyło czy osoba po prawej przyspieszała ale no musiałem zjechać spowrotem bo bym sie nie zmieścił.. Ale koleś jechał Seicento.. A ja nie chciałem cisnąć do podłogi..
matias700
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

06 Cze 2011, 23:28

komentarze z radia mówią wszystko o tym filmiku... czasem żałuję, że nie mam CB choćby po to by powiedzieć co myślę o takim kierującym.
nie rozumiałem miłości do samochodów... póki nie kupiłem Audi
Mietek851
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

06 Cze 2011, 23:36

Mi raz jakis stary cap z fajka w gebie wymusil pierwszenstwo na rondzie, ze musialem zahamowac tak ze to co malem w bagazniku mi sie poprzewracalo i nie tylko, a ze jechalem Audi A6 C4 2,5 TDI 140km z chipem, dalej sie domyslcie... potrabil sobie troche, rekami po wymachiwal, ale jachal za mna "grzecznie" 50km/h, a nawet czasami wolniej(poza terenem zabudowanym).
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

08 Cze 2011, 13:50

Najbardziej wkurza, ale i przeraża "kultura" kierowców TIRów ze wschodu Europy. Jadą ponad 10 tonowym zaprzęgiem i wyprzedzają na "trzeciego". Widząc takiego delikwetna na swoim pasie, który jedzie prosto na nas... bez komentarza. Bezmyślność nie zna granic. Oni zaś myślą, że tonaż samochodu, którym kierują, daje im wyższość nad małym samochodem osobowym.
Wiem co mówię, niestety nie raz spotkałem się z takimi sytuacjami :)
Lokalizuj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

18 Cze 2011, 20:15

U mnie pojawia się ten syndrom w dłuższych trasach. W mieście mniej choć też zależy, kto siedzi za kierownicą. Jeśli żujący gumę jak krowa dres to muszę pokazać z kim zadziera :D
Alu-dys
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

06 Lip 2011, 14:27

Wiadomo, że czasem chce się szybciej pojechać ale naprawdę trzeba to robić z głową. 90 procent wypadków to niestety ludzką głupota i totalny brak wyobraźni. Więcej myślenia za kierownicą = mniej wypadków!
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

22 Lip 2011, 15:45

Ruszyła ostatnio fajna akcja społeczna niezasuwam.pl, warto zajrzeć, poczytać a przede wszystkim wesprzeć i rozpropagować. Może jedna, druga taka akcja w końcu coś poprawią...
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

13 Wrz 2011, 10:57

Wielu kierowców ma jakiś cholerny kompleksowy odruch przyspieszania, gdy są wyprzedzani. A potem jak jest ciągła - znów się wloką. Jednak wyprzedzenie ich i hamowanie przed nosem jest przejawem totalnego buractwa.
Vernon
Nowicjusz

Auto: Opel

28 Wrz 2011, 09:35

kierowcy tirów ze wschodu nie tylko myślą, że mogą więcej od osobówek ale i mogą :D u nich są o wiele większe mandaty za taką jazdę w porównaniu do nas więc sodówka odbija
walkomazda
Początkujący

Auto: Mazda 3, Opel Astra G

30 Paź 2011, 10:52

Mnie denerwuje jak jade sobie np. 80km/h. Wyprzedza mnie jakis matoł wjezdza przedemnie i za 100 metrow skreca w prawo lub lewo przyczym hamuje prawie do zera. Jakby nie mogł za mna jechac i spokojnie sobie skrecic.
Ryjek1
Nowicjusz

Auto: Seat Toledo II

01 Lis 2011, 17:33

Pomysłowość niektórych kierowców jest po prostu ogromna. Mam czasem wrażenie, że niekulturalni kierowcy czują się w swoich autach bezpiecznie niczym w czołgu, na zasadzie: nikt mi nic nie zrobi to mogę robić co mi się podoba.
qatrrrro
Początkujący

Miejscowość: Warsaw