Witam, mam problem z Civic VI 1,4 90KM. Jadąc do Zakopanego temperatura skoczyła mi na maksa jakoś powoli się doczłapałem. Chłodnica zimna górny wąż ciepły dolny zimny. Następnego dnia wywaliłem termostat bo myślałem że to on sprawia problemy. W drodze powrotnej to samo temp. na max. zbiorniczek pełen płynu nie zasysało go wręcz wyrzucało. Po kilkudziesięciu kilometrach kontrola i połowa chłodnicy jest ciepła a połowa zimna. Po kilku dniach wstawiłem nowy sprawny termostat oczywiście to samo tylko chłodnica cała ciepła i nadal wyrzuca płyn do zbiorniczka. Zastanawiałem się nad pompą wody ale stwierdziłem że jest dobra. Wykręciłem chłodnice i sprawdziłem czy jest obieg i niby jest. Nie wiem czy korek od chłodnicy może sprawiać takie problemy. Pozostaje jeszcze sprawa uszczelki pod głowicą czy nie siadła. Proszę o jakieś porady co zrobić ewentualnie jak sprawdzić co może być przyczyną. Pozdrawiam Łukasz
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...
Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.