Zakup auta na autostrady - Mercedes W211 E220

Wczoraj, 20:36

Planuję zakup pierwszego auta, a że przez nową pracę będę musiał jeździć dużo długich tras to rozejrzałem się za jakimiś dieslami w cenie, którą mogę zapłacić zaraz po szkole. W oko rzucił mi się ten Mercedes, one chyba jeszcze DPFów nie miały.

Rocznik 2004
Niecałe 300 000km przebiegu
2.2 CDI automat

Po obejrzeniu naprawdę mi się spodobał. Żadnej rdzy ani na karoserii ani od spodu, silnik i skrzynia biegów chodzą elegancko. Nic się nie świeci, nic nie kapie, opony nówki praktycznie. Z tego co wyczytałem to ponoć miały one problemy z SBC, jaka jest wasza opinia? Jeździł się naprawdę gładziutko i aż mnie korci żeby z góry kupić.

Jeśli waszym zdaniem to słaba opcja wdzięczny byłbym za sugestie modeli w podobnej cenie. Z góry dzięki :ok:
JohnHelldiver
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 04 2022
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna

Dzisiaj, 20:15

W dużym skrócie - nie masz za dużo kasy więc chcesz kupić 20 letniego mercedesa klasy wyższej ze skomplikowanym konstrukcyjnie dieslem z przebiegiem (tzn bardziej stanem licznika) 300k?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

32 minuty temu

Ja podsumuje tak:

Nie mam kasy i chce jeszcze jej mniej :D

Ale liczę na szczęście że w totku mi się trafi a tu nie :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...