Zamknąć drzwi czy nie?

15 Lut 2009, 15:12

Wznika z tego, że najlepszy system byłby taki: blokuje zamki jak ruszymy po odpaleniu, a w razie wypadku czy stłuczki jakis czujnik uderzeniowy odblokowuje zamki :)
roszej
Nowicjusz

15 Lut 2009, 15:28

Po uruchomieniu silnika drzwi same mi się blokują. Jestem zadowolona z takiego rozwiązania.
maurycja
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żywiec

15 Lut 2009, 15:56

Zamykam i mam święty spokój. A jak dojdzie do potrzeby pomocy z zewnątrz po wypadku to ratownicy dadzą sobie rade hydraulicznymi nożycami. Oby tego nie musieli czynić.
Tylko dla uprzejmych :)
ketling3
Nowicjusz

15 Lut 2009, 15:56

Mój ojciec nie zamyka ja nie zawsze ale mam to po wujku że jak jadę z tyłu to zawsze zamyka drzwi.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

15 Lut 2009, 16:11

ja tam zamykam mam małe dzieci to dla ich bezpieczeństwa
art19741
Nowicjusz

15 Lut 2009, 16:13

raczej nie zamykam drzwi bo wychodzę z założenia że możliwe za chwilę bedę musiał sie szybko wydostać z auta :P
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia - zmodernizowana trzecia generacja modelu
    Premiera gruntownie zmodernizowanej trzeciej generacji modelu OCTAVIA miała miejsce 10 stycznia w Akademii Sztuk Pięknych w Wiedniu. Podczas trwającej dwadzieścia minut prezentacji Prezes Zarządu ŠKODY Berhnard Maier ...

15 Lut 2009, 16:45

kolego kierowco drzwi w samochodzie blokóje się wt6edy gdy istnieje zagrorzenie okradnięcia samochodu w korku podczas jazdy jeżeli drzwi nie są uderzone lub uszkodzone i dobrze zatrzaśnięte niema prawa żeby się otwarły
ja miałem taki przypadek że mi chcieli wyłamać zamek podczas postoju ale zdążyłem ruszyć i skończyło się na rozdartym zamku
grzesiek_flox
Nowicjusz

15 Lut 2009, 18:35

ja mam naprzyklad auto bez tych grzybkow,tylko mam przycisk do zamykania i otwierania ale gdy przekrocze 20 km/h to dzrzwi sie automatycznie zamykaja,podczas wypadku sie otwieraja automatycznie i gdy zgasze silnik to sie otwieraja
borxon
Nowicjusz

15 Lut 2009, 18:51

Koledze do BMW na skrzyżowaniu we Wrocławiu też chcieli się wbić, z jednej i z drugiej strony podbiegli kolesie, chwycili za klamki, gdyby nie zamkniete drzwi już by auta nie miał.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

15 Lut 2009, 21:41

Nie ma problemu z otwarciem drzwi po zaryglowaniu zamka ponieważ działa ono tylko od zewnątrz. Kierowca i pasażer mogą otworzyć drzwi bez problemu , natomiast z zewnątrz nikt nie otworzy samochodu . Dlatego jest to duże ułatwienie.
Stacja1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa

15 Lut 2009, 22:48

U mnie w samochodzie zamki zamykają się automatycznie po ruszeniu, więc nie mam tego dylematu
Zibi1966
Nowicjusz

16 Lut 2009, 12:38

Hej,
z tego co słyszałem to nowe auta, które mają możliwość automatycznego zamykania drzwi po ruszeniu, mają również funkcję automatycznego ich otwierania w przypadku uderzenia w przeszkodę - pomocne dla ratowników.
mk761203
Nowicjusz

16 Lut 2009, 18:14

Witam ja podczas pobytu w Polsce wolę zamykać ,bo kiedyś ktoś chciał mi się na światłach do auta dobrać Natomiast tuaj gdzie obecnie przebywam to nawet auta na noc nie zamykam ,pozdrowienia.
skoczek
Nowicjusz

Miejscowość: Borgarnes.is

16 Lut 2009, 19:14

To tak jak u nas na wsiach . Przed sklepem - drzwi , domykanie szyb , alarm , torby do kufra aby nie na wierzchu , a tu głosy : Panie , tu nikt nie zamyka samochodów ,tu nie kradną , No tak , przyzwyczaję się , raz zapomnę i nieszczęście gotowe.
Stacja1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa

17 Lut 2009, 20:04

mieszkam w małej miejscowości i nigdy nie zamykałem drzwi!!!!
kaizen
Nowicjusz