Zestaw kosmetyków

04 Wrz 2016, 12:38

Cześć,

Chciałbym kupić lepszy zestaw kosmetyków i dlatego prośbą o poradę. Wybrałem firmę Shiny Garage.

SHINY GARAGE APPLE DRESSING - do odświeżenia plastików w środku
SHINY GARAGE CARPET CLEANER - do wyprania tapicerki, boczkow drzwi

I teraz pytanie o środek do lakieru - MORNING DEW DETAILER Z WOSKIEM - myślałem o tym, tylko nie mogę ogarnąć, wystarczy położyć to na umyty lakier czy wcześniej go na woskowac i dopiero detailer?

Co myślicie o tym zestawie? Z góry dzięki za wszystkie rady

Samochód to Vectra C
Bielu92
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 20 12 1992
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6 110 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

27 Wrz 2016, 19:05

Bielu92 napisał(a):I teraz pytanie o środek do lakieru - MORNING DEW DETAILER Z WOSKIEM - myślałem o tym, tylko nie mogę ogarnąć, wystarczy położyć to na umyty lakier czy wcześniej go na woskowac i dopiero detailer?

Ten środek jak sama nazwa wskazuje jest z woskiem i nakładasz go na wysuszony czysty lakier po myciu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

28 Wrz 2016, 15:03

Polecam użyć dwie mikrofibry, jedna do przetarcia wosku, druga do końcowego przetarcia. Całkiem inna praca jest z tym środkiem
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

19 Paź 2016, 08:58

Cześć, ja używam od jakiegoś czasu chemii z ProElite, miałem kiedyś cos z Shine ale powiem że Proelit bardziej mi podchodzi.
Do plastików mam Cockpit Oceanic, a do takiego szybkiego przeprania i przeczyszczenia plamek na fotelach czy boczków mam General GT, fajna chemii za normalne pieniadze.
W sumie to uzywam całego zestawu z tej firmy i jestem zadowolony.
lemonek18
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 01 1995
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Mondeo MK IV
Silnik: 2,0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

17 Mar 2017, 21:52

Hej :)
Niecały rok temu kupiłem auto z skórzaną tapicerką, chciałbym ją odnowić/wyczyścić zabrudzenia, auto marki bmw (chociaż nie wiem czy ma to jakiś znaczenie) skóra jest jasna i już widać że trochę zniszczona :/ jakie środki polecacie ?
Zdjęcia poniżej:

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]
Paula2708
Obserwowany

Auto: bmw e46
Silnik: 3.0
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

23 Mar 2017, 23:09

Paula2708 napisał(a):kupiłem auto z skórzaną tapicerką, chciałbym ją odnowić/wyczyścić zabrudzenia
To się nadaje do renowacji i potrzebne jest malowanie więc samemu tego nie zrobisz raczej. Myślę że tu najlepiej by było jak byś oddał fotel do kogoś kto się zajmuje renowacją skóry w samochodzie profesjonalnie. Wtedy fotel będzie wyglądał jak nowy :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

13 Paź 2017, 14:10

Jeżeli wątek jest nadal aktualny to możemy pomóc, bo akurat w naszym Spa dla aut zajmujemy się tym na co dzień :)
SpaCar
Początkujący

Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.0 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi

31 Paź 2018, 16:29

Jak dobry zestaw to spróbuj Premo, masz wszystko czego potrzeba, włącznie z mikrofibrami i aplikatorem na koła. w zestawie są np. Ultimate Protection Carnauba Premium Wax, Double Matt Premium Cockpit Cream, Single Step Premium Polishing Paste, Black Rubber Tire Coating Paste, Soft Surface Premium Leather Wax, Dwie mikrofibry, Aplikator do opon.
wszystko około 300pln
combi1
Nowicjusz

30 Gru 2018, 18:17

Spróbuj innych rzeczy, może też przypadną ci do gustu. cena ok i całkiem wydajne. Nie będę podrzucał konkretnych produktów, bo jeszcze mnie zbanują za reklamę, ale wejdź na stronę Premo. Poczytaj, może wybierzesz coś dla siebie.
Miniak
Nowicjusz

30 Gru 2018, 18:21

Nawet za to Cię zbanuje jak się jeszcze raz powtórzy od Ciebie post z rekomendacją tej firmy.
Miniak napisał(a):Nie będę podrzucał konkretnych produktów, bo jeszcze mnie zbanują za reklamę
rozumiem że znasz to z autopsji z poprzedniego konta?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4