Zmatowiała szyba

04 Lut 2009, 16:18

mam pewien problem. mianowicie w mojej megance cabrio tylna szyba zmatowiała do tego stopnia że nic przez nia nie widać. Czy ktoś ma jakieś domowe sposoby usunięcia tego? Wymiana szyby nie wchodzi w grę - za drogo.
Pozdrawiam
Renault Megane Cabrio 2.0 16V
Diabolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lut 2009, 10:45

[link do oferty na Allegro wygasł]

taki zestawik, do tego wiertarka z regulacją obrotów i jedziesz. 3 godzinki i wypolerujesz
Dyziek
Nowicjusz

05 Lut 2009, 16:07

a czy to działa w przypadku szyby plastikowej??
Renault Megane Cabrio 2.0 16V
Diabolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lut 2009, 17:21

w przypadku plastikowej efekty polerki bedą szybciej widoczne bo plastik jest bardziej miękki
Dyziek
Nowicjusz

05 Lut 2009, 19:17

W przypadku szyby plastikowej trzeba robić to na wolnych obrotach i obficie polewać wodą aby nie przegrzać tworzywa.
jurek62
Początkujący

Miejscowość: warszawa ząbki

17 Lis 2014, 12:30

może podjedź do jakiegoś specjalistycznego serwisu, na przykład [reklama] - mi uzupełniali odpryski ale może takie polerowanie też by zrobili?
marenowacki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Mondeo
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...

09 Gru 2014, 11:34

Powiem szczerze że jeszcze nie słyszałem o takim problemie. Odpryski, pęknięcia,... ale zmatowienie to jeszcze nie. :o Co z tym zrobić? Heh... nie mam pojęcia, najrozsądniejsze wydaje się podjechanie do zakładu, tam powinni cos doradzić, może jakoś "polerują" szyby? Kto wie... Choć przyznam szczerze że coś mi sie zdaje, że wymiana będzie konieczna.
rychu69
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: citroen