Żwawa benzyna do miasta [30000]

11 Kwi 2019, 18:39

taquito napisał(a):Wszystkie uszkodzenia były tak jakby pomalowane takim lakierem w pędzelku.

Zależy czego szukasz... jak chcesz dopłacać za ideał który i tak może być malowany to dopłacaj, a jak auto technicznie jest ok.i nie zależy Ci na jego super dopracowanym lakierze to nie zastanawiaj się i kupuj.
Z własnego doświadczenia wiem że do rysek idzie się przyzwyczaić a potem przy odsprzedaży i tak Ci nikt za perełkę w PL nie dopłaci bo zawsze jest jakieś "ale".

Może zrób zdjęcia jak masz blisko, wkleisz je to Kao Ci podpowie :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Kwi 2019, 18:43

Niestety mam kawałek drogi. Poproszę sprzedawcę o przesłanie zdjęć.

Ideału na pewno nie szukam, ale uszkodzeń ten egzemplarz miał dosyć sporo.
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Kwi 2019, 20:26

taquito napisał(a):Oglądałem dzisiaj Giuliettę.

taquito napisał(a):Niestety mam kawałek drogi. Poproszę sprzedawcę o przesłanie zdjęć.

To oglądałeś chyba tylko zdjęcia :lol:

..............

Ta od Tradeluxa podejrzewam że jest w dobrym stanie mechanicznym, kupiona troche taniej za względu na optyczne wady, ale w wcale mu się nie dziwię że to wziął, bo cena i tak jest dobra, to jest oferta dla ludzi którzy jednak wiedzą co ile warte jest, i ile kosztuje taki egzemplarz w super stanie, zderzaków i innych nie poprawia bo powiedzą znowu że malowane, walone, bite itp, więc lepiej nie robić jest nic, i sprzedać tak jak kupił,

więc widzicie sami jak to wszystko wygląda....ładne i dobre ...źle bo Za Drogo
dobre ale brzydkie ale cena dobra źle bo brzydkie
kiepskie mechanicznie ale ładne i cena dobra to źle bo szrot

Nie mówię tutaj a autach które są wypadkowe i naprawiane na handel w PL
Tylko a autach które są kupowane w CAŁOŚCI za granicą.
Ostatnio edytowany przez Kao, 11 Kwi 2019, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Masz ofertę dla kogoś to pisz PW, to nie miejsce na handel.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

11 Kwi 2019, 21:02

Krótko mówiąc jeżeli będziesz miał typowe polskie myślenie i bóle pupki że coś tam było malowane czy trochę szpali to nigdy nic nie kupisz lub kupisz coś co było właśnie podszykowane pod takich ludzi a uwierz że ćwiarteczki można nawet zmieniać i nie będzie znaku a lakier orginalny :naughty: . Auta z FR są o tyle na plus że nie uświadczysz korozji ale za to dostaniesz auto poobijane albo nieudolnie naprawiane. Mechanicznie też bym nie liczył na cuda bo we FR się naprawia jak trzeba a nie zapobiegawczo. Przelicz sobie koszta auta + lakierowanie + ew naprawy i porównaj czy lepiej kupić w taki sposób takiej, naprawiać i mówić '' wiem co mam'' czy kupić gotowca bez znanej Ci przeszłości i czekać na niespodzianki
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Kwi 2019, 21:08

Kao napisał(a):ćwiarteczki można nawet zmieniać i nie będzie znaku a lakier orginalny :naughty:

No co Ty :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

11 Kwi 2019, 21:27

No więc żeby nie było że oferta i że coś komuś oferuję, absolutnie nawet bym nie chciał oferować bo ktoś pomyśli że coś komuś wciskam, A chcę to napisać laikowi który nie orientuje się co ile kosztuje, to za granicą za taką giuliettę w pełnym ori lakierniczym z niedużym przebiegiem ok. 150 tys. z rocznika 2010-2011, z tym silnikiem, z dobrym wyposażeniem oferty są między 8-9 tys Euro,
Do tego oczywiście koszty transportu, opłat , ewentualnie jakiś prowizji, więc robi się suma grubo powyżej 35 tys.

Więc jaki jest problem pojechać sobie i przywieźć, dorzucić parę tysi i kupić dużo lepszy egzemplarz, Jakie to jest Proste :lol:
Aut ładnych i dobrych na zagranicznych portalach jest naprawdę sporo, wystarczy pojechać , kupić i przyjechać , nic prostszego. :lol: po co kupować coś na siłę w PL skoro brzydkie, porysowane, itp. itd
andrewb25
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...

11 Kwi 2019, 21:32

andrewb25 napisał(a):Więc jaki jest problem pojechać sobie i przywieźć, dorzucić parę tysi i kupić dużo lepszy egzemplarz, Jakie to jest Proste :lol:

Zapominasz o jednej ważnej sprawie... to że auto zagramanicą jest ładne sprzedawca powie "bezwypadek" nie oznacza że jest w oem lakierze co miernik pokaże i wtedy co to oznacza dla Polaka???
szybki
Moderator - Tuning

11 Kwi 2019, 21:32

andrewb25 napisał(a):To oglądałeś chyba tylko zdjęcia

O co chodzi? Oglądałem samochód osobiście dzisiaj.
andrewb25 napisał(a):więc widzicie sami jak to wszystko wygląda....ładne i dobre ...źle bo Za Drogo
dobre ale brzydkie ale cena dobra źle bo brzydkie
kiepskie mechanicznie ale ładne i cena dobra to źle bo szrot

Nic takiego nie pisałem, więc to chyba nie o mnie i nie do mnie.
Kao napisał(a):Krótko mówiąc jeżeli będziesz miał typowe polskie myślenie i bóle pupki że coś tam było malowane czy trochę szpali to nigdy nic nie kupisz lub kupisz coś co było właśnie podszykowane pod takich ludzi a uwierz że ćwiarteczki można nawet zmieniać i nie będzie znaku a lakier orginalny

???
Pytam o to jak ewentualnie poprawić te usterki i jaki będzie tego koszt.
taquito
Początkujący

11 Kwi 2019, 21:35

taquito napisał(a):Pytam o to jak ewentualnie poprawić te usterki i jaki będzie tego koszt.

Tak będziesz miał trudno zweryfikować bo musi obejrzeć to ktoś kto się zna albo na żywo albo na zdjęciach.
No i trzeba brać poprawkę na szpeni bo potrafią wszystko zwalić na tyle dokładnie że auto po naprawie rys będzie wyglądać jak po dachowaniu :D
szybki
Moderator - Tuning

11 Kwi 2019, 21:49

taquito napisał(a):Pytam o to jak ewentualnie poprawić te usterki i jaki będzie tego koszt.
To może inaczej, pytałeś o to czy lakierować czy oklejać? Samo lakierowanie to jest tylko 20% całokształtu naprawy elementu, jeżeli chciałbyś oklejać to takie element trzeba przygotować a koszty są zależności czasu pracy przygotówki, licz koszt lakierowania bez przygotówki ( prostowanie, szpachlowanie, podkładowanie) to koszt ok 250zł w zależności od regionu. Pod folię element musi być gładki, po chemii i glinkowaniu. Jak będziesz mógł to wrzuć jakieś foto bo tak z wyobraźni nie da się wycenić a ze zdjęć to co nieco Ci naświetlę jeżeli chodzi o czas i koszta pracy.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Kwi 2019, 21:19

Poniżej kilka zdjęć.
Żwawa benzyna do miasta [30000] Żwawa benzyna do miasta [30000] Żwawa benzyna do miasta [30000]
taquito
Początkujący

12 Kwi 2019, 21:55

a dlaczego mówiłeś że zderzaki do wymiany? jak dla mnie to pierdoły, nic poważnego tu nie widzę
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Kwi 2019, 22:43

taquito chłopie ja nie wierze w to co widzę bo... Ty rezygnujesz z auta przez takie szkody i to za taką cenę?!
Jednak Polska to dziwny kraj :cry:
szybki
Moderator - Tuning

13 Kwi 2019, 08:39

Kao napisał(a):a dlaczego mówiłeś że zderzaki do wymiany? jak dla mnie to pierdoły, nic poważnego tu nie widzę

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zderzaki są przerysowane z każdej strony, z lewej i z prawej z dołu i z góry, oba mają dziury. Zdjęcia, które zamieściłem to tylko część uszkodzeń...
Chyba, że lepiej je spawać i malować.

szybki napisał(a):Ty rezygnujesz z auta przez takie szkody

Gdzie ja napisałem, że rezygnuję? Cały czas pytam tylko o koszta, żeby wiedzieć na jakie się przygotować.

Chciałbym się przede wszystkim dowiedzieć ile może kosztować doprowadzenie obu zderzaków do dobrego stanu + przerysowanie na tylnym prawym słupku + otarcie na błotniku przy prawych tylnych drzwiach.
taquito
Początkujący

13 Kwi 2019, 08:46

To wyślij to do lakiernika i Ci wyceni...przynajmniej wstępnie, ale takie wyceny na podstawie zdjęć to się to troche mija z celem, bo zawsze dochodzi coś czego nie widać, pozatym lakiernik Ci powie tyle i tyle a później Ci powie że więcej bo musiał zrobić jeszcze to i to lub musiał dokupić taki plastik, taką spinkę czy taką listwę ....życie...zawsze przy takich pracach dochodzą dodatkowe mniejsze czy większe koszty

Pozatym inne ceny w Krakowie, Bytomiu, Warszawie a inne na prowincji,poza-tym jeden element do lakierowania mogę dać do człowieka którzy bierze 600zł , a mogę dać do człowieka który bierze 250zł
Więc niejednokrotnie pisali tutaj ludzie że za daną usługę zapłacili kilka tys zł ,gdzie ja za to samo zapłaciłem kilkaset zł
Wszystko zależy od wielu czynników,
Jeden zrobi a ASO drugi w stodole :lol:
Ty będziesz chciał wszystko perfect a inny kupi i nic z tym nie zrobi i będzie tak jeździł i miał wszystko gdzieś.
Zderzak ...jeden będzie chciał nowy, inny pospawa i naprawi, jeszcze inny kupi używkę w kolor, i jeszcze inny zostawi tak jak jest, a jeszcze inny zostawi tak jak jest i będzie liczył że ktoś mu wjedzie i sobie naprawi z OC. :D
andrewb25
Stały forumowicz