OSZUŚCI Z ANGLII

02 Lip 2015, 10:28

Witam. Napotkałem się na stronie otomoto z jak mi się wydaje - jednym z oszustów. Link : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Podobnie jak w przypadkach opisanych przez was wyżej " sprzedawca " jest Anglikiem , musiał wyjechać do pracy , samochód kupił tylko na chwile itp ( znacie te historyjki.... ) Korespondowałem z nim przez 3 dni , wszystko zapowiadało się dobrze , gdy dzisiaj wpadłem na pomysł sprawdzenia firmy transportowej która on polecił. Okazało się,że jest ona rozwiązana od 2009 r.
W e-mailu opisałem mu co o tym wszystkim myślę i więcej odpowiedzi nie dostałem. Tak więc uważajcie na kolejnego oszusta! :

Bryan Jones -" prawnik o specjalności z prawa europejskiego "
E-mail : [email widoczny po zalogowaniu]
pracownik : Old Bolingbroke PE23 0RT w Wielkiej Brytanii.

Ludzie - nie liczcie na takie prezenty bo to jest nigdy nie możliwe. Gdyby normalny , w dobrym stanie i porządny samochód był na aukcji to każdy handlarz by od razu go kupił, bo dla niego to czysty i prosty zarobek.
Zastanówcie się i szukajcie informacji w internecie.
Pozdrawiam i ostrzegam! :yes:
qstosh10
Obserwowany

Auto: Ford Fiesta

02 Lip 2015, 20:26

Cześć.Też zaliczyłem wtopę u Gerald Huadson.Kiaa ceed I 2011, 1,6 D, 68000 km,cena 14900 pln. Totalna wtopa.Kredyt poszedł się p.......ć. Zostały raty .Uważnie sprawdzajcie każdego sprzedającego takie okazje.Oczywiście sprawę zgłosiłem na na Policji. SZKODA GADAĆ. Wszystko odbyło się 22-06-2015r.

Pozdrawiam Marian
marian1950
Obserwowany

Auto: honda civic

16 Lip 2015, 22:18

teraz mają peugeota 607.marka nie ma znaczenia.wszystkie są odrobinę tańsze od cen giełdowych
makra
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 1998
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: vw sharan
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

16 Lip 2015, 22:55

teraz gościu nazywa się Morrison.naciąga nas na 17000
makra
Nowicjusz

16 Lip 2015, 23:02

poproś Komendę wojewódzką(wydział do walki z cyberprzestępczością) zgłoś jak najszybciej nawet telefonicznie
makra
Nowicjusz

03 Sie 2015, 11:38

Witam serdecznie,
Dodaję jeszcze jedno nazwisko do listy pracowników BP przeniesionych z Polski do Szkocji. Teraz gość podpisuje się Markus Kewal. Oczywiście z przedrostkiem Eng.
Piszemy sobie na temat Skody Octavii Scout za 19 230. Ponieważ gościu wyłącznie wypisuje o bezpieczeństwie transakcji i nie ma zamiaru przekonywać mnie innymi dowodami czas zakończyć korespondencję z oszustem.
Pozdrawiam.
marjag
Obserwowany

Auto: Peugeot Partner
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer Evolution - historia
    Lancer Evolution, często określany po prostu jako Evo, to ponad 23 lata pięknej historii mocarnego sedana zbudowanego na bazie modelu Lancer. Na przestrzeni lat powstało dziesięć generacji tego auta, a jego żywot zwieńczyła ...

04 Sie 2015, 12:57

Witam...
Dziękuję wszystkim , którzy biorą udział w tym forum. Potwierdziło ono moje obawy. Mam nadzieję, że Ci którzy zostali oszukani odzyskają utracone pieniądze.
Ja obecnie koresponduję od tygodnia z panem Markusem Kewalem i dla mnie przyjechał on z pracy w BP w Polsce do szkocji VW Passatem 2010r, 71 000 km wartym 18 840 PLN. Pierwszy mail od niego widać standardowy taki jak już był prezentowany tutaj wcześniej. Pracownik BP, zmiana miejsca pracy itp. Nie potwierdzałem, że kupuje ten samochód podałem tylko adres do korespondencji ale on już go wysyła dla mnie firmą AB Europe Logistic i jak twierdzi zapłacił już za przesyłkę.
Firma AB Logistic przesłała mi na maila dokumenty przewozowe łącznie ze skanem paszportu tak zwanego pana Markusa Kewala oraz próbowała się skontaktować telefonicznie.
Zastrzegłem, że nie zapłacę dopóki samochód nie będzie w Polsce , nie sprawdzę go w autoryzowanym serwisie VW i nie zostanie przeprowadzona ekspertyza o wiarygodności nabitych numerów VIN.
Jak widać również i na przykładach innych forumowiczów gościu działa metodycznie. Każdemu daje inne auto ... na maile odpowiada codziennie ok godz. 9.20 - 9.40. Daje się zauważyć jakie jest jego główne zajęcie.
Pozdrawiam...
Tarcza
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6

04 Sie 2015, 23:09

Witam, przestrzegam przed oszustem markus Kewal, wystawia auto Trafic rok produkcji 2012 za kwote 24 400zl, na portalach alegratka gumtree i sprzedajemy

korespondencja od markusa:

,,Witaj

Jestem kapitanem statku i mam pracę na rejsy statkiem w morze. Ostatnie lata kupiłem ten samochód z Polski (Gdańsk) ale mam złą decyzję na zakup tego samochodu ponieważ mój czas jest bardzo mało, bo jestem w moim domu w Wielkiej Brytanii tylko 2 dni na miesiąc i nie ma czasu na to użycia samochodu. Samochód posiada wszystkie dokumenty i tablice rejestracyjne swojego kraju (Polska), a do tego woli muszą odsprzedaży w Polsce. Patrząc zgodził się przewieźć samochód na adres moich wydatków przez przedsiębiorstwo żeglugowe. Samochód działa i stoi w idealnym stanie, nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem, a samochód nie ma wypadków.

Przykro mi, ale to nie mój język polski i mówić przez Tłumacz Google.

Pozdrowienia,
Markus Kewal "

Nie polecam bardziej interesować się Renault Trafic 2012r za kwote 24 400zl, 9 osobowy wersja LONG.
marcin3153
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 06 2012
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: t4
Silnik: 1,9
Rok produkcji: 1990

05 Sie 2015, 10:35

Gościu przestawił się teraz na nazwisko Markus Kewal bo ma zrobiony skan paszportu na te nazwisko. Posługuje się nim w dalszej części korespondencji udając załatwianie transportu samochodu.
Jak widać pracuje pełną parą próbując oszukiwać.
Dziwne, że widząc próbę popełnienia przestępstwa policja nie chce zareagować.
Tarcza
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Focus

08 Sie 2015, 20:20

Taaa. Tel sie wlasnie z tym makusem spotkalam i identCzne meile dostawalam heee. teraz makusem WV scirocco 2010 e za 19 660zl
Ewkaa
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 02 2015
Auto: ford ka

08 Sie 2015, 20:28

Taaa teraz Markus ma WV scirocco za 19 660zl rocznik 2010.. daje jego korespondencje nizej

Witaj

Jestem kapitanem statku i mam pracę na rejsy statkiem w morze. Ostatnie lata kupiłem ten samochód z Polski (Gdańsk) ale mam złą decyzję na zakup tego samochodu ponieważ mój czas jest bardzo mało, bo jestem w moim domu w Wielkiej Brytanii tylko 2 dni na miesiąc i nie ma czasu na to użycia samochodu. Samochód posiada wszystkie dokumenty i tablice rejestracyjne swojego kraju (Polska), a do tego woli muszą odsprzedaży w Polsce. Patrząc zgodził się przewieźć samochód na adres moich wydatków przez przedsiębiorstwo żeglugowe. Samochód działa i stoi w idealnym stanie, nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem, a samochód nie ma wypadków.

Przykro mi, ale to nie mój język polski i mówić przez Tłumacz Google.

Poważaniem,
Markus Kewal

Volkswagen Scirocco III 1.4 TSI BlueMotion - 19 660 PLN

Stan techniczny:Nieuszkodzony
Data produkcji:2010
Rodzaj paliwa:Benzyna
Pojemnosc:1400 cm3
Moc:122 KM
Nadwozie:Hatchback
Liczba drzwi:2/3
Przebieg:59 500 km
Rodzaj skrzyni:Manualna
Liczba miejsc:4
Kolor:Bialy
Pojazd zarejestrowany:Tak
Pochodzenie:Kupiony w Polsce
Przeglad do:Grudzien 2016
Ubezpieczenie do:Grudzien 2016

Zdjecia:

http://tufotki.pl/cU5BQ
Ewkaa
Obserwowany

18 Sie 2015, 22:08

Witam
Markus juz ma w swojej ofercie VW T 5 Caravelle 2.5 tdi 2008 ROK
za jedyne 20240 pln
pisałem z nim 2 dni i tkneło mnie aby wpisać imię i nazwisko w google
iiiiiiiiii się mocno zdziwiłem az mi szczena opadła
jak można tak ludzi oszukiwać????????????? :x :x
gabik
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1991
Auto: golf
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2000

18 Sie 2015, 23:05

Ojjj ja tez z ciekawosci wpisalam w google jego imie i nazwisko i tez opadla mi szczeka .. Coz ze jeazcze nie siedzi za te przekrety ...
Ewkaa
Obserwowany

02 Mar 2016, 16:28

Cześć , logowanie na tej stronie jest mega irytujące ale musze przestrzec innych.
Właśnie rozpoczołem korenspondencje z White Peter oczywiście z Old Bolingbroke PE23 0RT, Wielkiej Brytanii. Schemat dokładnie taki sam jak wasze poprzednie opowiadania. Oczywiście od razu coś mi śmierdziało więc szybko dokopałem się do tego forum. Zastanawiam się teraz jak kolesie podejść, aby zakończyć jego działalność. Coś wymyśle zobaczymy. UWAZAJCIE
qazwsxcde
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 07 1988
Auto: Renault
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001