1F pompa paliwa

04 Lut 2013, 20:34

Witam
Mam problem z Seatem Cordoba 1.6 benzyna/LPG. Pewnego razu nie mogłem go odpalić, silnik był ciepły ale po kilku próbach załapał, kolejnym razem nie było już tak wesoło gdyż nie chciał odpalić w ogóle na benzynie jedynie na awaryjnym odpalani na LPG chwycił. Teraz niestety sytuacja sie powtórzyła i nawet na LPG nie rusza, sprawdziłem wszystko co się dało iskra jest a brak paliwa który wynika z niedochodzenia prądu do pompy, miał ktoś podobny problem lub wie co moze mieć przyczynę? Dodam ze przewód do pompy jest ok bezpieczniki również.
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2013, 22:42

Może to być immo. Masz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lut 2013, 01:01

Nie posiadam immo, dodam jeszcze że jak takie coś się stanie to na drugi dzień rano wszystko wraca do normy i jak pojadę pod kompa to wszystko ok. Jutro rano sprawdzę czy auto odpala, bo jeżeli nie to będzie większy problem bo jestem 160km od miejsca zamieszkania i mojego mechanika :/
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lut 2013, 13:37

Niestety sprawdził sie czarny scenariusz i nie odpalił :/ słuchajcie ale mam taki pomysł aby podlączyć pompę 'na krotko' czyli prosto z akumulatora, mogę coś takiego zrobić? Nie spalem przy tym niczego? i czy ktoś wie który przewód to plus bowiem że trzeba podłączyć pod dwa skrajne przewody czyli czerwony i brązowy? czy pomylenie tych przewodow nie spowoduje jakiejś awarii?
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lut 2013, 18:38

Dzięki MotoAlbercik za zainteresowanie, temat można zamknąć, samochód działa, winny był przekaźnik od pompy paliwa :)
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika