300km za 40zł?

30 Wrz 2010, 10:25

Ogólnie silniki benzynowe fiata nie należą do ekonomicznych (mowa o starszych jednostkach).
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

30 Wrz 2010, 16:22

Śmieszy mnie ten temat. Jak kogoś nie stać na auto to po co na siłę się pakować, samochód to nie tylko wydatki na paliwo... kup sobie tico w gazie, poproś typa aby Ci skręcił kurek i może spali z 6 - 7lpg, ale wtedy to nawet roweru nie wyprzedzisz, a głowica/uszczelka/zawory/tłoki się zbuntują po jakimś czasie...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Wrz 2010, 23:29

BUhaha. A za ile ty robisz 300km? też bym się pośmiał.
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

01 Paź 2010, 09:38

jiGsaw. Co ty [...] o skręcaniu kurka. Takie spalanie jest możliwe przy normalnym ustawieniu. Dla ciebie to chyba tylko BMW i 15l na dzień dobry.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

01 Paź 2010, 11:31

Moja R6 nigdy mi nie spaliła więcej jak 13.5l PB, a gazu 14 z groszem, więc te 15l na dzień dobry to może jakbym wyjął sondę lambda. No może faktycznie spali mu tico w trasie 7lpg, ale to i tak wyjdzie drożej niż 40zł za 300km. :lol: A jak doliczy jeszcze pb na rozruch... matko boska, nie stać go na takie auto. Trzeba coś wymyśleć innego, może tico i np. odłączyć wszystkie cylindry oprócz jednego? :roll:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Paź 2010, 13:27

Może kolego ten temat cię tak drażni bo nie potrafisz nic zaproponować? jest dla ciebie ciut za trudny, hehe. taki miał być. Swoją drogą zagazować R6 to dopiero obciach, jak cię nie stać na wachę :lol: do takiego auta to kup sobie tico :lol: :lol:
kafe466
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...

01 Paź 2010, 13:56

A przeszkadza Ci to że ma zagazowane BMW?Jego auto,jego życie,jego sprawa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Paź 2010, 16:44

kafe466 napisał(a):Może kolego ten temat cię tak drażni bo nie potrafisz nic zaproponować? jest dla ciebie ciut za trudny, hehe. taki miał być. Swoją drogą zagazować R6 to dopiero obciach, jak cię nie stać na wachę :lol: do takiego auta to kup sobie tico :lol: :lol:

Ja przerobiłem instalkę na sekwencję i jestem zadowolony. To, że mam gaz, nie znaczy, że mnie nie stać na wachę. Zaproponowałem już przecież coś, podobnie jak inni użytkownicy. Tico na podłączonym jednym cylindrze powinno spełniać kryteria, podobnie z resztą jak każde inne auto na gazie poniżej litra pojemności...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Paź 2010, 16:54

kafe466 napisał(a):Może kolego ten temat cię tak drażni bo nie potrafisz nic zaproponować? jest dla ciebie ciut za trudny, hehe. taki miał być. Swoją drogą zagazować R6 to dopiero obciach, jak cię nie stać na wachę :lol: do takiego auta to kup sobie tico :lol: :lol:

Nie udzielam sie prawie na forum, ale juz wiele godzin tu przesiedzialem i nigdy tak idiotycznego tematu nie widzialem. Dysponujesz kwota 15k zl, kupisz auto i bedziesz liczyl kazda zlotowke na paliwo, czesto jezdzac na oparach samych, nie wspominajac o zerowym komforcie, ktory bedzie oferowalo to auto dla ciebie i pasazerow, co? Gratuluje!
Pozniej tacy blokuja ruch na drodze, bo nie moga za mocno polozyc stopy na gaz, bo za duzo spali, bo nierozgrzany itd. O wyprzedzaniu nie wspomne "nie ma co wciskac pedalu, moze zdarze wyprzedzic z tym zerowym przyspieszeniem", potem artykul w gazecie ze wypadek bmw z tico z niewyjasnionych okolicznosci, ale zapewne to mlodzian w bmw za szybko jechal i jego wina!

I txty do innych w stylu pochwal sie ile kosztuje cie przejechanie 300km to juz kompletna zenada. Auta nie lubia totalnych skapcow.
dobrytyp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Paź 2010, 17:01

No i masz racje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Paź 2010, 23:13

barol91 napisał(a):A przeszkadza Ci to że ma zagazowane BMW?Jego auto,jego życie,jego sprawa.

Nie no spoko gaz w bmw to taki sam szpan przecież jak np wydech remus. Nawet Elvis swoim Cadillakiem jeździł na gazie. hehe. Co myślicie o madzi mx-3? Podobno w trasie można nią uzyskać 6 litrów lpg, a jak będzie trzeba to i się tira wyprzedzi i jeszcze jakąś bete przy okazji :lol: . :lol:
kafe466
Początkujący

02 Paź 2010, 23:30

W 1.8 V6 na pewno nie osiągniesz takich wyników.
To bardzo paliwożerny samochód.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

02 Paź 2010, 23:53

Chodziło mi raczej o 1,6 16v
kafe466
Początkujący

03 Paź 2010, 06:24

Tu nic innego jak diesel nie wchodzi w gre ewentualnie coś na gaz i z mała pojemnością silnika.
np taka Micra [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2010, 12:35

1.6 16v i 6l lpg? Nie no, padłem tym razem. Proponuję przykelić ten wątek ku przestrodze i jako przykład, jak nie zakładać durnych topiców.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika