5.5 tyś powyżej 100km

05 Kwi 2012, 14:39

Witam, zaczne od tego ze mam już kupca na swoją ibizke 1.4 którą od dawna planuje zmienić i mam ok 5,5-6 tyś na nowe autko. Szukam czegoś o mocy powyżej 100km, alko które można nieco modzić (gwint itp.) Ze względu na to że autem będe nieraz woził też starsze osoby z rodziny więc przydałoby sie aby było 4-ro drzwiowe. Prosiłbym o jakieś propozycje. Z góry pozdrawiam :)
młody937
Początkujący

05 Kwi 2012, 14:54

Moja propozycja:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

05 Kwi 2012, 15:28

Spodziewałem sie że ktoś zaproponuje "trójke" ale nie wiedziałem że tak szybko :D Coś oprócz gólfa?
młody937
Początkujący

05 Kwi 2012, 17:06

Może Audi 80 B4?
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2012, 18:52

No akurat z tym Golfem to prawda bo on jest dobry do tuningu.

Od siebie polecam Astre I i Civica V tylko musisz uważać na blache bo one strasznie lubią rudą.
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Kwi 2012, 09:39

80 mi sie mega podobają ale ogólnie są takie problemy że mieszkam w małopolskim, w terenie troszke górzystym i w zimie przy większym samochodzie moge mieć problem z dojechaniem do niektórych miejsc. Temu rozglądałem sie za 80 quattro ale cięzko znaleźć w tych pieniążkach no i ciężko z ładnym stanem bo jednak te auta są stare... Zdaje sobie sprawe że nic rewelacyjnego za tą kase nie kupie jednak fajnie jakbyście podali jeszcze jakieś propozycje :)
młody937
Początkujący

06 Kwi 2012, 10:12

młody937 napisał(a):w terenie troszke górzystym i w zimie przy większym samochodzie moge mieć problem z dojechaniem do niektórych miejsc.

uzasadnij to bo nie rozumie :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

06 Kwi 2012, 12:30

Np aby dojechać do mnie do domu trzeba pokonać jeden podjazd. W zimie ibizą jako ze mała i akurat fajnie znosiła zime wyjeżdżałem :) Passatem mimo że nowe i bdb opony zimowe nie było szans wyjechać :) już rozumiesz? 4x4 lepsze w takiej sytuacji?
młody937
Początkujący

06 Kwi 2012, 13:08

Lepsze ale nie w tym budżecie :D takie quattro będzie kosztowne w eksploatacji a na choćby vitare też Ci brakuje.... Miałem 80 i szło jak czołg w zaspach, dobre opony i odpowiednia technika i wyjedziesz wszędzie i chyba Audi sporo lżejsze od passata
nitro
Zaawansowany

06 Kwi 2012, 20:31

Pytanie z całkiem innej półki. Ile mniej więcej musiałbym przygotować zeby kupić jakiś w miare ogarnięty samochód terenowy? Jeździłem krótką vitarą jak i długim patrolem i spodobały mi sie wrażenia z jazdy terenowymi. Dlatego zastanawiam sie co i w jakiej cenie najlepiej brać? zdaje sobie sprawe że 8 tyś może być mało na takie auto w nie nagannym stanie?
młody937
Początkujący

06 Kwi 2012, 20:53

Za 5-6tys kupisz Samuraja do poprawek albo Nive w przyzwoitym jeszcze stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Kwi 2012, 20:56

Ja tym autem chciałbym sie gdzieś jeszcze pokazać a nie tylko po lesie nim orać... poza tym szukam wersji 5-cio drzwiowych. Szukać vitary?
młody937
Początkujący

06 Kwi 2012, 21:02

Nie bardzo jestem w temacie ale na wmiare ogarniętą Vitare musisz najmniej z 9-10tys.

Mówisz że mieszkasz w małopolsce więc zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko te progi i wydech :roll:
Barol
Awatar użytkownika

07 Kwi 2012, 11:04

młody937 napisał(a):Ja tym autem chciałbym sie gdzieś jeszcze pokazać a nie tylko po lesie nim orać... poza tym szukam wersji 5-cio drzwiowych. Szukać vitary?

5 drzwiowy to może być problem, 3 drzwiowy za 8tyś dałoby rade i już możesz nią poorać i pojezdzić po śniegu i asfalcie... Moim zdaniem lepszy wybór niż 4 napędowe osobówki z małym prześwitem
nitro
Zaawansowany

08 Kwi 2012, 20:13

Wracamy do początku i szukamy dobrej osobówki, powyżej 100 km do 6,5 tyś. Myslę nad 80, roverem 1.4 16v albo jakąś vectrą B. Co myslicie o tym?
młody937
Początkujący