Mam problem dotyczący ustawienia dawki paliwa otóż po podłączeniu użądzenia vag chcę ustawić kąt wtrysku paliwa i jego dawkę, ale nie wczytuje mi ten program bo silnik ma odcięcie na pompie sterującej. Gdzie znajduje się czujnik tkz. OP??? I co radzicie mi z tym zrobić???
Czyli tak chodzi Ci o zawór odcinający, w silniku 1.9 tdi o kodzie silnika AVG 1999 raku?? Tyle że z tego co przeglądam programik Twoje auto ma 110 km nie 115, bo 115 były już na pompowtryskach. Zawór ten znajduje sie w pompie Funkcja: Zawór magnetycznym steruje zaworem, który otwiera lub zamyka dopływ paliwa do pompy paliwowej wysokociśnieniowej. Szybka kontrola: Sprawdzanie wtyczek: Sprawdzić wtyczki i w razie potrzeby oczyścić lub naprawić, aby zapewnić dobre połączenie. Pomiar rezystancji: Wyłączyć zapłon. Zdjąć kabel z zaworu magnetycznego. Zmierzyć rezystancję między zaworem magnetycznym i biegunem ujemnym akumulatora. Porównać wartość z zadaną rezystancją. Sprawdzanie napięcia zasilania: Wyłączyć zapłon. Zdjąć kabel z zaworu magnetycznego. Włączyć zapłon i zmierzyć napięcie między kablem i biegunem ujemnym akumulatora. Napięcie powinno odpowiadać napięciu akumulatora. Jeśli tak nie jest, sprawdzić okablowanie. Sprawdzanie przyłącza sterowników: Wyłączyć zapłon. Zdjąć kabel z zaworu magnetycznego i wtyczkę ze sterownika. Zmierzyć rezystancję między kablem i odpowiednim zaciskiem wtyczki sterownika. Powinna wynosić < 1 oma. Jeśli tak nie jest, sprawdzić okablowanie."
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Ostatnio edytowany przez przemek217 30 Wrz 2012, 10:28, edytowano w sumie 3 razy
Volvo Sensus Connected Touch - system oparty na Androidzie Nowy system pokładowy Volvo Sensus Connected Touch pozwala sterować funkcjami auta za pomocą dotykowego ekranu, komend głosowych lub tradycyjnych przycisków. Sensus Connected Touch bazuje na Androidzie, co ułatwia ...
[C] C4 II 1,6 / Bravo II 1,9 / Megane III 1,5 / Octavia II 1,6 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment C - silnik diesla o mocy około 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2010 roku. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C4 II 1,6 HDi - 112KM - Fiat Bravo ...
kompletnie z niczym się nie łączy brak jakiejkolwiek komunikacji, przepraszam za niedociągnięcia, w sprawie tego vaga ponieważ nie mam go przy sobie, pompiaż mówił o tym żeby to zrobić.
To pompiarz ma kiepski sprzęt, chyba że gniazdo jest odcięte;) podpinam samochody już około 3 lat i nie spotkałem sie jeszcze z żadnym takim przypadkiem w grupie VW. Pomp raczej nie ustawiam tylko robię diagnozę ale nie ma takiej możliwości żeby nie dało sie podłączyć, niech pompiarz sprawdzi bezpieczniki i wtyk komputera, później napięcie w gnieździe OBD , pin 16ty w gnieździe to +, pin 5 masa sygnałowa (-), pin 4 masa nadwozia (-).
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.