MercK napisał(a):Oj jak tak to nie. A tak ogółem... które z tych aut jest tańsze w utrzymaniu ? Civic 6 (1.6) czy to A3 (1.8 ) ? I które z nich posłużyłoby mi dłużej patrząc przyszłościowo ? Chodzi mi o to, że jakbym kupił któreś z tych aut, to bym już je trzymał u siebie praktycznie do zajechania silnika
Jeżeli chcesz kupić fajnego softowego popylacza to akurat a3 1,8 nie będzie nim z jego pseudo fajnym silnikiem i masą...
A tak właściwie nie rozumiem Twojego zawiłego toku rozumowania bo szukasz czegoś za 7k wskazując śmietniki po młodych gniewnych a wystarczy że dołożysz 2-3k i kupisz yarisa 1,5 z małym przebiegiem gdzie w poważaniu masz filozofię o mechanikach remontach i tym podobnych historiach. Taki Yaris czy teraz czy później i tak będzie trzymał cenę a co do psucia się to jest bardziej niż dobrze.
Około 10k będzie wersja 5d która i tak jest przestronniejsza niż civic coupe.
Co do planowanych remontów to zapomnij o tym bo albo kupisz silnik w całości albo na remont wydasz 2-3k i to z wątpliwym często efektem.
Dlatego jak patrzę na Twoje typy w stylu civica coupe 1,6 po gniewnym rejserze i silniku po remoncie w cenie 5k to aż mi ciarki przechodzą
Ogólnie prosisz się o kłopoty i umoczenie kasy.
Ogólnie:
Jak chcesz fajnie pojeździć tak troszku młodzieżowo to szukaj czegoś lekkiego i z fajnym 16V. Przez fajne 16V rozumiem fajne 16V a nie tylko znaczek na klapie bagażnika.