Do 6000 Lpg Klima łódzkie

09 Mar 2019, 19:48

Witam,
Szukam auta dla rodziny 2+1.
Główne wymagania, to stosunkowo tani w utrzymaniu, musi być klima i fajnie jak będzie LPG, musi być 4-5 drzwi. Boję się diesli - dwumasy itp.
Nie zależy mi praktycznie w ogóle na: wyglądzie i dynamice, ponieważ teraz jeżdżę lanosem 1.4 i w zasadzie mi wystarcza.

Wiem, że nie ma co wybrzydzać i nikt mi tutaj nie będzie wyszukiwał aut, dlatego sam będę wrzucał i prosił o opinie.
Na początek:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Golf trochę przejechał już, bać się tego? auto od handlarza, więc nie wiem, czy to nie jest totalny złom, ale ze zdjęć mi się podoba, gaz ważny min. 3-4 lata
[link do oferty na Olx wygasł]
od prywatnego właściciela, gaz ważny 3 lata, ruda bierze błotniki ponoć, co chyba nic dziwnego w oplu? rdzy się boję, bo teraz mam jej pod dostatkiem
scenic mi się podoba wizualnie i komfortowo, ma plastikowe błotniki, więc bez problemu z rdzą, no i chyba ma ocynk

Czy brać pod uwagę jakieś passaty 1,6 audi a4b5 1,6 citroena c5?
czy to samochody nie na moją kieszeń w utrzymaniu?
RossGeller
Nowicjusz

10 Mar 2019, 12:35

A taki wynalazek?
Czytałem opinie i są zadowalające:
plusy to wyposażenie, niezły rocznik, stosunkowo małe przebiegi w porównaniu do vagów oraz starsze generacje silników, które dośc dobrze znoszą gaz itp
minusy to zapewne jakoś elementów, prestiż, dynamika i wygląd - czyli coś na co zwracam uwagę na samym końcu
rezzo/tacuma z komisu
tacuma ze śląska - fajne wyposażenie - lepszy silnik chyba
[link do oferty na Olx wygasł]
kolejne rezzo
RossGeller
Nowicjusz

12 Mar 2019, 09:49

scenic sprowadzony, minimum 13 lat na gazie, bo już nowa butla, troche mało popularny silnik, po zdjęciach stan jest bardzo ładny

z Polski, długawo w jednych rękach, Pan mówił że bąble nie są od korozji, bo nadwozie w ocynku, a przygód żadnych nie miał, pali się check engine - od dwóch lat - próby usunięcia bez skutku, elektryk powiedział że przy gazie to normalne

Bardziej podoba się scenic, ale rozum chyba podpowiadałby cytrynę jako pewniejsze źródło.
Są jakieś porady?
Ostatnio edytowany przez mike, 12 Mar 2019, 12:41, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Masz już jeden wątek, nie zakładaj kolejnych
RossGeller
Nowicjusz