Golf, Auris czy Almera ? :)

Który z wymienionych modeli TY byś wybrał?

VW Golf
1
10%
Toyota Auris
4
40%
Nissan Almera
3
30%
Żaden z wyżej wymienionych
2
20%
Razem głosów : 10

03 Mar 2008, 21:02

Witam szanownych forumowiczów!
Chcąc kupić samochód waham się pomiędzy 3 modelami. Są to Toyota Auris, najnowszy Volswagen Golf oraz Nissan Almera. Prosiłbym was o porównanie tych 3 samochodów wytknięcie ich wad i zalet, ewentualnie doradzenie jakiegoś innego modelu podobnych gabarytów. Pozwolę sobie zaznaczyć, że zależy mi głównie na bezawaryjności. Interesują mnie 5-cio drzwiowe autka typu hatchback. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi :)
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

03 Mar 2008, 21:25

ja nie wybrałbym żadnego. wziąłbym Audi A3 :D
osa54
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Mar 2008, 23:00

Nissan Almera, chociaż zastanowiłbym się jeszcze nad Toyotą.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

04 Mar 2008, 14:55

Panowie dziękuję za odpowiedzi ale gdzie są argumenty :) Audi jest bardzo fajną propozycją, przyznam, że wcześniej nawet nie patrzyłem na autka tej marki. Odnośnie drugiego posta mam rozumieć, że samochody japońskie są lepsze od volswagena? Czym kierowałeś się wybierając japończyki? Bezawaryjnością, osiągami, wygodą i komfortem podróżowania? Proszę jak chłopu na miedzy :D W czym jest gorszy VW od Toyoty i Nissana? Jestem zielony w temacie. Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi. Powoli ułatwiacie mi wybór :P
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Mar 2008, 14:58

Drogi kolego. Z trzech przytoczonych przez ciebie aut, na uwagę zasługuje tylko Toyota i Nissan. Uważam tak, albowiem są to auta japońskie, a więc ich cechą jest bardzo mała awaryjność w porównaniu do aut innych marek. Auta te są również bardzo atrakcyjne pod względem designu, ale to jest kwestia gustu. Wybór należy o ciebie, co ci się bardziej podoba. Toyota czy Nissan.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

04 Mar 2008, 15:04

Bardzo dziękuję :) Czyli jednak bezawaryjność :) Przyznam, że na tym mi głównie zależy. Chyba zdecyduję się na Nissana, ponieważ jest troszkę tańszy i moim zdaniem ładniejszy. Jeśli ktoś miałby jeszcze coś ciekawego do dodania to słucham uprzejmie 8)
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Mar 2008, 18:03

Rozumiem, że skoro bierzesz pod uwagę Aurisa, to w grę wchodzą nowe auta, a zatem przedział cenowy jest w okolicach 60-70 tys. zł.
Zastanów się, czy za taką kwotę chcesz samochód kompaktowy, bowiem za takie pieniądze można kupić naprawdę dobre auto wyższej klasy, albo solidne i w miarę nowe Audi A3 z 2 litrowym dieslem 140 KM... .

A co do aut kompaktowych. Przeczytaj sobie takie porównanie:http://www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=16328&Strona=1
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika