Golf IV problem

10 Mar 2007, 16:35

Witam mam samochod vw golf IV i od jakiegos czasu jest tak ze jak jade to ayto przebiera do 2 tysiecy obrotw jedzie normalnie a pozniej przebiera i cos go "dlawi" co moze byc tego przyczyna??? prosze o porady i pomoc!!!!!!! to jest silnik diesla
pozdroawiam
marcin691
Nowicjusz

• 10 Mar 2007, 19:51

Na 90 procent czujnik przepływu powietrza, możesz sprawdzić czy niema nieszczelności na przewodach powietrza za filtrem powietrza, będzie wtedy łapał lewe powietrze a to równa się objawom jak przy uszkodzonym przepływomierzu. Wiem bo sam przerabiałem to w Leonie. Najlepiej jak byś miał możliwość przełożenia od znajomego przepływki na próbę. Jeżeli to nie wypali to trzeba zrobić diagnostykę. Największym zabójstwem dla przepływki jest zafajdany filtr powietrza, ja zmieniam przy każdej wymianie oleju czyli co 10 tyś. km, co nie znaczy że to jest norma, wszystko zależy od tego po jaki drogach jezdzisz i od stanu samego filtra. Podobny wątek na tym forum jest o audi A6.
    konraddd
    Nowicjusz

16 Mar 2007, 23:19

konraddd napisał(a):Na 90 procent czujnik przepływu powietrza, możesz sprawdzić czy niema nieszczelności na przewodach powietrza za filtrem powietrza, będzie wtedy łapał lewe powietrze a to równa się objawom jak przy uszkodzonym przepływomierzu. Wiem bo sam przerabiałem to w Leonie. Najlepiej jak byś miał możliwość przełożenia od znajomego przepływki na próbę. Jeżeli to nie wypali to trzeba zrobić diagnostykę. Największym zabójstwem dla przepływki jest zafajdany filtr powietrza, ja zmieniam przy każdej wymianie oleju czyli co 10 tyś. km, co nie znaczy że to jest norma, wszystko zależy od tego po jaki drogach jezdzisz i od stanu samego filtra. Podobny wątek na tym forum jest o audi A6.

no fajnie piszesz-a ja bym proponował zdiagnozować auto to wiadomo co jest uszkodzone na 100%
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia GTA 1965 rok
      Pośród Alf Romeo z lat 60., które najbardziej zapadły w pamięć jej miłośników, pierwszoplanową rolę zajmuje Giulia Sprint GTA, niezaprzeczalna gwiazda wyścigów. Jej kształt jest prawie taki, jak ...