GOLF IV vs. AUDI A3

07 Lut 2009, 04:12

Jak w temacie => które z tych dwóch aut bedzie lepsze, co byście wybrali Golfa czy a3? Wady, zalety, czescu\i, usterki? Prosze o wszystko co wiecie na ich temat. Rozważałem między wieloma autami ale w koncu padło na te :wink:
bladesss
Nowicjusz

07 Lut 2009, 14:48

Ja wybrałbym Audi.
Dlaczego??
Po pierwsze nie ma ich tyle na drogach co Golfów.
Po drugie są lepiej wykonane, ładniejsze bynajmniej dla mnie.
No i sama nazwa... Audi... Mówi sama za siebie :D
stasiowski121

07 Lut 2009, 17:49

Audi, Audi i jeszcze raz Audi. Przychylam się do wcześnijszych słów "nazwa mówi sama za siebie" :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

07 Lut 2009, 22:33

A ja bym wzial golfa z tego wzgledu, ze golf w tej samej cenie bedzie mlodszy, zreszta mialem oba samochody, i jakiejs niewyobrazalnej roznicy miedzy samochodami nie ma.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

07 Lut 2009, 23:11

Ale mimo co ja brałbym audi.Ładniej wygląda i trochę lepiej wykonane, a jak się siedzi po 2-3 godz.dziennie w aucie to to robi różnicę.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

08 Lut 2009, 01:08

ok, podziękował wszystkim! Biore Audi:) Dzisiaj oglądałem a3 1.8T i Golfa IV 1.9TDI (110KM). Golf 16500zł, audi 16000zł, oba rocznik 98, oba klimatronik i elektryka. W tym audi bezwypadkowe (na tyle ile mozna stwierdzic organoleptycznie, reszta bedzie sprawdzona za tydzien), a Golf po dzwonie z przodu, MEGA dzwonie z tyłu, przetartą kierownicą i gałką zmiany biegów (na liczniku przebieg 137tys. km, po prosty żal...).

Decyzja: za tydzień w sobote o godzinie 9.00 jestem u gościa od Audi, jedziemy 70km w jedna strone do ASO, po przegladzie jesli wiekszosc bedzie ok (wiadomo ze auto 11-letnie nie bedzie super idealne) odwoze go do domu, zostawiam kase i papa... 8)

Nie wspomne tez o przyjemnosci z jazdy autem z silnikiem 1.8T (podczas ostrego przyspieszania spalanie chwilowe - 38,7litra :shock: ). Ale co tam...

A na przyszłość, dla potomności: Audi ma wygodniejsze siedzenia z przodu (z tyłu nie siedziałem w golfie wiec nie wiem), wnetrze bardziej ergonomiczne w Audi (przydatne schowki w drzwiach przykładowo). Wizualnie golfik mi sie ciut bardziej podoba, ale w srodku Audi 100 metrów z przodu :)
Do tego z reguły w Audi jest lepsze wyposażenie (ja akurat bede miał wszystko co mozliwe, oprócz tempomatu - elek. szyby i szyber, klimatronik, podgrzew. siedzenia i lusterka, oryginalny system BOSSE AUDIO: 6głośników, subwoofer, zmieniarka 6cd itp. itd.)

Dziekuje za uwage :wink:
bladesss
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
    Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...

08 Lut 2009, 10:38

tylko, zeby Ci to audi do soboty nie uciekło
sprawdz je naprawde dobrze bo cena naprawde okazyjna
cena za audi 16k + opłaty czy juz zarejestrowane?
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Lut 2009, 17:13

zarejestrowane.. oglądałem je jakiś czas temu już, wtedy była po 14500, ale do rejestracji. teraz gość go zarejestrował i normalnie nim jeździ i jeszcze poprzednim razem mówił że jeśli ja go nie kupie to na razie go nie bedzie sprzedawał (i to moze byc prawda bo od tamtego czasu nie widzialem go na allegro ani nigdzie indziej). A poprzednim razem go nie wziąłem bo doczytałem się że on średnio po mieście 12 pali, ale teraz zdecydowałem że przyjemność z jazdy stoi wyżej niż ekonomia :)

Myślę że go do soboty nikt nie weźmie, z tego wzgledu ze nigdzie nie jest wystawiony. No a ogólnie pojechałbym wcześniej ale i ja i on w tygodniu pracujemy. Ale możliwe że jednak pojade szybciej bo udało mi się znaleźć ASO niedaleko niego (21km), bo tak byśmy musieli jechać do Poznania (80km)
bladesss
Nowicjusz

08 Lut 2009, 18:47

no to powodzenia zycze bo za ta cene taka furka to naprawde niezła okazja :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Lut 2009, 21:35

Nie, dziękuję :wink:
bladesss
Nowicjusz