ok, podziękował wszystkim! Biore Audi:) Dzisiaj oglądałem a3 1.8T i Golfa IV 1.9TDI (110KM). Golf 16500zł, audi 16000zł, oba rocznik 98, oba klimatronik i elektryka. W tym audi bezwypadkowe (na tyle ile mozna stwierdzic organoleptycznie, reszta bedzie sprawdzona za tydzien), a Golf po dzwonie z przodu, MEGA dzwonie z tyłu, przetartą kierownicą i gałką zmiany biegów (na liczniku przebieg 137tys. km, po prosty żal...).
Decyzja: za tydzień w sobote o godzinie 9.00 jestem u gościa od Audi, jedziemy 70km w jedna strone do ASO, po przegladzie jesli wiekszosc bedzie ok (wiadomo ze auto 11-letnie nie bedzie super idealne) odwoze go do domu, zostawiam kase i papa...
Nie wspomne tez o przyjemnosci z jazdy autem z silnikiem 1.8T (podczas ostrego przyspieszania spalanie chwilowe - 38,7litra
). Ale co tam...
A na przyszłość, dla potomności: Audi ma wygodniejsze siedzenia z przodu (z tyłu nie siedziałem w golfie wiec nie wiem), wnetrze bardziej ergonomiczne w Audi (przydatne schowki w drzwiach przykładowo). Wizualnie golfik mi sie ciut bardziej podoba, ale w srodku Audi 100 metrów z przodu
Do tego z reguły w Audi jest lepsze wyposażenie (ja akurat bede miał wszystko co mozliwe, oprócz tempomatu - elek. szyby i szyber, klimatronik, podgrzew. siedzenia i lusterka, oryginalny system BOSSE AUDIO: 6głośników, subwoofer, zmieniarka 6cd itp. itd.)
Dziekuje za uwage