Jaka instalacja gazowa do Opla Astry II 1.4 16v 90KM?

21 Lut 2010, 20:55

Witam.
Czy moglibyście mi doradzić jaką instalacje najbardziej odpowiednią powinienem założyć do Opla Astry II 1.4 16v 90km 2002r. Bo znajomy ma zwykłą instalację gazową i jego asterka jest bardzo awaryjna. Więc chciałem przed założeniem instalacji zaczerpnąć fachowej porady. Czekam na info.
Pozdrawiam.
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin

21 Lut 2010, 21:33

Oczywiście sekwencję , z czystym sumieniem mogę polecić STAG 300 plus , reduktor wystarczy Tomasetto Alaska , listwy najlepiej Valtec V34 lub z niższej półki - Valtec lub MagicJet .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

22 Lut 2010, 09:48

I w jakiej cenie jest taka instalacja???
I jeszcze jedno pytanie, bo znajomy również chce przejść na sekwencje, i żeby to zrobić jest konieczna cała wymiana instalacji na nową? Czy też można założyć sekjwencję z wykorzystaniem elementów ze starej instalacji tej którą w tej chwili ma?

A i jeszcze jedno, jaka kwotą trzeba dysponować aby taką przeróbkę zrobić?
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin

22 Lut 2010, 10:26

W zalezności od regionu kraju musisz liczyć w granicach 2.300 - 2.800 w zalezności z jakimi wtryskiwaczami .
Przełożenie z tradycyjnej na sekwencję : wymiana całego przodu , nic do wykorzystania , koszt około 1.800 - 2.300.
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

22 Lut 2010, 11:17

zalozysz tez zwykla instalacje za 1500zl tylko musisz sie liczyc ze samochod moze strzelic i rozerwac obudowe filtra..., i samochod znacznie traci na mocy, ja mialem w palio 1.6 16V zwykla i normalnie mialem 103KM to na gazie podejrzewam ze mialem z 70KM muł niesamowity :razz: ja mam juz dojscie ze sekwencje mogą założyc za 1700zl ale to u mojego dobrego kolegi jak zrezygnowal z zysku dla siebie :twisted:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...
    Strefy "Tempo 30 km/h" - czy to tak naprawdę działa?
    Rośnie popularność stref "Tempo 30" w miastach zarówno na świecie, jak i w Polsce, bo statystyki pokazują ich dużą efektywność. Miasta odnotowują spadki liczby wypadków od 10 do ponad 40%. Strefy te coraz częściej ...