REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ok, to dobry przebieg na kolejną wymianę.chris18404 napisał(a):10tysiecy km
Dam Ci na początek dobrą radę, jak oleju masz w połowie między max a min. to dolewaj na około 3/4 i taki poziom utrzymuj między 1/2 a 3/4 jest on najbezpieczniejszy dla silnika.chris18404 napisał(a):tydzień temu sprawdzałem i na bagnecie był olej dla dolnego ogranicznika (min) raz tylko dodałem 0.5l
Tak, Ponieważ norma C3 jest wyższa ale skoro jest wymagana B4 to możesz też zastosować olej np. Motul 8100 X-CESS 5W40 który spełnia ACEA B4 i z tego co widzę ma całkiem niezłe właściwości i wskaźnik lepkości.chris18404 napisał(a):W instrukcji znalazłem że do mojego silnika należy zastosować olej z normą B4 lub wyższą więc z C3 będzie odpowiedni?
Tam są niewielkie różnice widoczne dopiero w karcie charakterystyki.chris18404 napisał(a):A czym się różni ten olej: Syntetyczny Olej MOTUL 8100 X-clean FE 5w30 od tego MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W30?
Ja bym chyba zastosował olej z normą B4. Dlaczego taki? Bo wyższe normy jak C3 mają mniejszą ilość dodatków zawierających fosfor, siarkę i wydłużają wprawdzie życie katalizatora i dlatego stosuje się je przy DPF, ale znacznie skraca się wtedy trwałość ważnych części silnika, np. elementów rozrządu itp.chris18404 napisał(a):Ale lepszy jest ten z B4 czy z C3?
Porównując dokładnie te dwa oleje są one bardzo porównywalne jeżeli chodzi o parametry w karce charakterystyki. Na plus przy Castrolu masz wyższy wskaźnik lepkości i niższą temperaturę płynięcia.chris18404 napisał(a):Bardzo Cie proszę napisz mi czy ten olej MOTUL 8100 X-clean FE 5w30 będzie porównywalny z castrol edge FST?