Jaki samochód na wynajem kupić????

13 Wrz 2011, 12:25

Witam.

Chcę rozszerzyć swoją działalność o wynajem samochodów osobowych.
Pierwszy nabytek planowałem Mercedesa Vito 9-os. czy to będzie dobry wybór??
Czy może coś innego w tej cenie kupie wytrzymałego, ale z dobrą prezencją??
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam:)
drucikjj
Obserwowany
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 1.4
0

13 Wrz 2011, 14:24

Niewiem ile masz funduszy ale może takie coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

13 Wrz 2011, 19:14

Nie bardzo zrozumiałem. Wynajem samochodów osobowych bardziej kojarzy mi się z Fordem Mondeo, Toyotą Coroll, aniżeli z Mercedesem Vito.
W jakiej formie auto to miałoby być wykorzystywane ? (po "prezencji" wnosiłbym, że nie do wożenia sprzętu budowlanego).
Kolejne pytanie - czy miałoby to byc auto nowe, czy używane. Następnie ile km robiłoby w ciągu roku.
szerpa
Nowicjusz

0

13 Wrz 2011, 21:41

Samochód miał by być 9 osobowy i wynajmować na potrzeby klientów którzy potrzebują jechać gdzieś większą grupą jednym samochodem wystarczy prawo jazdy kat B.
A planowany przebieg 30-80tyś/rocznie, używane do kwoty 15tyś, wiem że T4 jest bardzo wytrzymałe ale jego wygląd jest trochę nie reprezentacyjny w porównaniu do vito. Znajomy mi polecał R. trafic lub O. vivaro ale nie wiem czy coś bym trafił w tych pieniądzach :| :?
drucikjj
Obserwowany
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 1.4
0

14 Mar 2016, 14:45

Najładniejsze busy 9-osobowe w moim mniemaniu, to właśnie duet Renault Trafic / Opel Vivaro. Dobrze też wygląda Ford Transit Custom. Przy Twoim budżecie natomiast chyba musisz brać co się trafi. Ważne, żeby z zewnątrz jako tako wyglądał i nie był zajechany w środku, bo np. woził przez 600 tys. km ludzi na budowę.
JJacek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 20 01 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Hyundai Sonata
Silnik: 2,0 CRDI 140 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

14 Mar 2016, 16:18

brawo za odkop.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance
    Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...
    Audi A8 hybrid
    Audi A8 łączy wydajność hybrydowego silnika sześciocylindrowego ze zużyciem paliwa motoru czterocylindrowego. Jednostka 2.0 TFSI wespół z silnikiem elektrycznym generują 180 kW (245 KM) mocy. Maksymalny moment obrotowy ...