Jakie auto 4x4 kupić

08 Sie 2012, 15:04

Najpierw doprowadź auto do pełnej sprawności. Pojeżdż rok w różnych rajdach , zobaczysz co cię kręci czego brakuje. Dopiero wtedy zaczniesz motać sobie sprzęt pod swoje potrzeby. Na początek dobra opona i osłony podwozia i progów.
Patrol Jest najbardziej uniwersalny zrobisz z niego wszystko od przeprawy po wyprawowe auto. Suzuki jest dzielne w terenie ale trochę ciasnawe na dłuższe trasy.

Taki właśnie plan miałem 8)
Muszę teraz pomyśleć, bo zabiliście mi klina tym Patrolem :D
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 19 06 2003

13 Sie 2012, 10:15

nie wiem, czy nie zadziałałem za szybko, ale stałem się posiadaczem Nissana Patrola 2.8 Y60 i to nieco podłubanego :D
autko poszło na warsztat do zaprzyjaźnionego mechanika który teraz dokładnie je zbada. dzięki za pomoc :)
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Sie 2012, 21:34

Wrzuć jakieś foto napisz co ma zrobione.Powodzenia
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

15 Sie 2012, 22:40

Error404 napisał(a):autko poszło na warsztat do zaprzyjaźnionego mechanika który teraz dokładnie je zbada

Kolejność chyba powinna być odwrotna. Najpierw sprawdzamy autko, później kupujemy :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

21 Sie 2012, 15:41

Kolejność chyba powinna być odwrotna. Najpierw sprawdzamy autko, później kupujemy :wink:

nie mogłem się powstrzymać! 8)

żartuję oczywiście. mechanik był przy zakupie, oglądał samochodzik dość skrupulatnie. ale wszystkiego tak na szybko nie da się wykryć, więc poszło na dokładniejszy przegląd, który zresztą przeszło bez większych usterek. tylko tapicerka słabo wygląda ale wymieniać nie będę :lol:
największym defektem jest zepsuta wyciągarka :wink: zdjęcia przy okazji wrzucę
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sie 2012, 13:04

oto patrolik :mrgreen:

trochę drażni mnie zepsuta wyciągarka. wiem, że najpierw powinienem pojeździć bez niej, ale nie lubię wozić niesprawnego żelastwa. :twisted:
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla sedan, hatchback i TS kombi
    Toyota postanowiła zrezygnować z nazwy Auris – obejmującej w ostatnich latach w Europie kompaktowego hatchbacka i kombi – i powrócić do oferowania Corolli w trzech odmianach nadwoziowych. Rewolucja dotknęła ...
    Toyota w Rajdzie Dakar - historia startów
    Rajd Dakar nie bierze jeńców. Niedostępny teren, ekstremalne warunki pogodowe oraz walka z czasem i zmęczeniem sprawiają, że tę rywalizację mogą wygrać tylko najtwardsi ludzie i najmocniejszy sprzęt. Zakończona właśnie, ...

23 Sie 2012, 13:46

Pięknie. Tylko, że to nie jest Y60 :mrgreen:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

23 Sie 2012, 23:29

Wygląda na 260 jaki rocznik
piotr R
Aktywny

24 Sie 2012, 10:39

mea culpa, myślałem co innego, pisałem co innego.
oczywiście to jest 2.8 160
rocznik 1989, więc jest niewiele młodszy ode mnie :D

pierwsze (lajtowe) cioranie w terenie zaliczone :D
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Sie 2012, 09:25

denerwowało mnie to zepsute żelastwo z przodu, więc szarpnąłem się na wyciągarkę. Wybrałem dragon wincha na początek. http://www.dragonwinch.com/sklep/index. ... duct_id=56

Wiem, że nie zaczyna się od wyciągarki, ale nie podobało mi się to, że mam na pokładzie coś zepsutego. w teren jeżdżę ze znajomymi którzy mają więcej doświadczenia - jeśli oni mogą przejechać bez wyciągania się, to i ja mogę próbować :wink:
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Sie 2012, 23:42

Witaj. Moje zdanie o wyciągarce jest takie że warto ją mieć i zapomnieć o jej posiadaniu. Używa jeśli zakopiesz się na dębowo albo kolega będzie w potrzebie. Startując w rajdach często widzę zawodników którzy zdobywają pieczątki wyłącznie na wyciągarce. Jak mają dobre akumulatory dojdą do dziesiątej a potem następuje długie ładowanie /montaż zapasowych albo koniec zabawy. Nie potrafią na własnych kołach pokonać prostej przeszkody. Kierowca nawet nie wychodzi z auta żeby zobaczyć co i jak przejechać gdzie rzucić trapy , tylko pilot z lina i jazda. Popracujesz trochę z łopatą i trapami to nauczysz się dobierać właściwy tor przejazdu i poznasz możliwości swojego samochodu. Z rajdu wracam potwornie zmęczony ale wiem że te swoje ente miejsce wywalczyłem kołami a nie windą
PS . Pewnie też sobie kupię. :D
piotr R
Aktywny

29 Sie 2012, 08:55

Witaj. Moje zdanie o wyciągarce jest takie że warto ją mieć i zapomnieć o jej posiadaniu. Używa jeśli zakopiesz się na dębowo albo kolega będzie w potrzebie. Startując w rajdach często widzę zawodników którzy zdobywają pieczątki wyłącznie na wyciągarce. Jak mają dobre akumulatory dojdą do dziesiątej a potem następuje długie ładowanie /montaż zapasowych albo koniec zabawy. Nie potrafią na własnych kołach pokonać prostej przeszkody. Kierowca nawet nie wychodzi z auta żeby zobaczyć co i jak przejechać gdzie rzucić trapy , tylko pilot z lina i jazda. Popracujesz trochę z łopatą i trapami to nauczysz się dobierać właściwy tor przejazdu i poznasz możliwości swojego samochodu. Z rajdu wracam potwornie zmęczony ale wiem że te swoje ente miejsce wywalczyłem kołami a nie windą
PS . Pewnie też sobie kupię. :D

Staram się właśnie tak do tego podchodzić. Chociaż nie ukrywam, że już nie mogę się doczekać aż wypróbuję tego dragona :lol:
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Wrz 2012, 09:28

Error404: jak się sprawuje ta Twoja wyciągarka. bo też jestem na kupnie takiego sprzętu i ciekawi mnie jak to działa :)
mietus78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1997

25 Wrz 2012, 15:10

Dopiero zacząłem jej używać , więc lepiej spytaj kogoś bardziej doświadczonego :mrgreen:
U mnie na razie sprawdza się dobrze i nie psuje się :ok:
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Wrz 2012, 22:01

no fakt :)

ok, dzięki. a może ktoś inny ma doświadczenie z tymi wyciągarkami?
mietus78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1997