Kilka pytań na początek

26 Lut 2016, 22:59

1. Jak to jest w 2016 z ubezpieczeniem OC sprzedającego, przechodzi na kupującego i kupujący korzysta z niego tak dlugo jak zostało wykupione? Nawet np. 11 miesiecy? Przegladam oferty w lutym i wszedzie pisze "ubezpieczenie do maja, ubezpieczenie do kwietnia" na prawdę będę mógł na ty ubezpieczeniu jezdzic 2-3 miesiące? Co jak spowoduje kolizje w tym czasie?

2. Chce wziąć ubezpieczenie na rodzica bo ma zniżki. Ja będę współ. Dzieki temu ja zapłacę mniej za moje, a czy rodzicowi jego ubezpieczenie na jego auto wzrośnie?

3. Jak to jest, co jesli stukne Matiza a co jeśli stune Bmw i8? Ubezpieczenie mojego auta pojdzie w gore to jasne, a ubezpieczenie rodzica jak bardzo może pójść w gore??
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam
0

27 Lut 2016, 21:17

Nie chcę być upierdliwy czy niewyrozumiały, ale....Ilez razy można pisać jedno i to samo :?: :x Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w tematach w tym dziale. I zapewniam cię, że nie trzeba zbyt "daleko" grzebać w tematach.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydy na tory (i OS-y)!
    Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...